måndag, juni 8

ÖVERVAKNING, FILDELNING OCH UPPHOVSRÄTT

LIKA BRA ATT TA REDA PÅ VAD PRIATPARTIET ÄR FÖR GÖKAR NU EFTER VALET :)

En heldag med föreläsningar, diskussioner och debatt i Göteborg, Chalmers, 18/4-09. Inspelat av mig, uppdelat här i sex ljudfiler.


Filformat: mp3
Sample rate: 44,1 kHz
Bitrate: 192 kbps
Total längd: 4:30:50# Johan Söderberg - Övervakningssamhället
Om hur informationssamhället och övervakningssamhället växer fram, varför och hur de interagerar, samt hur de påverkar oss människor. Kontroll och spontan ordning i ett digitalt samhälle.

# Christoffer Kullenberg - Myndigheterna som övervakar oss
Om metoder att övervaka människor, vilka myndigheter som utför övervakningen, de övervakningslagar som redan har stiftats samt de som kan komma att stiftas inom en snar framtid. Vad görs med den information som samlas in? Samt, inte minst, aktivism mot övervakning.

# Christian Engström - Upphovsrättsindustrin
Om upphovsrätt och de lagar som redan har och kan komma att stiftas för att förhindra intrång i immaterialrätt. IPRED1 som nyligen trädde i kraft, IPRED2 som hotar med fängelsestraff för fildelning och de hemliga ACTA-förhandlingarna. Vad har upphovsrätten för plats i ett informationssamhälle?

# Erik Josefsson - Vad är på gång i Riksdagen och EU?
FRA och IPRED är inte de enda kontroversiella lagarna på det här området. Vad innebär förslag som IPRED 2, ACTA och Telekompaketet? Vad händer med dem i EU, hur påverkas Sverige och hur agerar egentligen våra politiker? En dagsfärsk rapport direkt från korridorerna i Bryssel

# Men hur ska de få betalt då?
Hur ska artister, filmskapare, författare m.fl. kunna försörja sig när deras verk sprids allt mer på Internet. Vad finns det för alternativ till att sälja kultur som vilka varor som helst? Vem ska få betalt och hur mycket? Vem ska betala? Och behöver ekonomisk ersättning verkligen kopplas ihop med spridningen av verket?
En diskussion mellan Christian Engström (pp) och Mikael von Knorring (v)

# Debatt inför EU-valet
Vad vill partierna och deras kandidater göra i EU-parlamentet inom områdena övervakning, fildelning och upphovsrätt? Och vad har de gjort hittills?
De som debatterade var:
* Anders Dahlberg (c)
* Lilith Svensson (kd)
* Max Andersson (mp)
* Christian Engström (pp)
* Erik Josefsson (v)


Mer info: www.nofra.se

http://thepiratebay.org/torrent/4880875/Overvakning__Fildelning_och_Upphovsratt__09-04-18-HEB1316


Mer i ämnet: http://thepiratebay.org/search/piratpartiet/0/3/0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar