tisdag, juni 30

Snälla gubbar åker också hoj

Majblommans riksförbund tackar nej till 100 000 kronor. Anledning: Det är en mc-klubb som vill skänka pengarna.

Motorcykelgäng är kriminella i de anställdas ögon...

Tyvärr har många människor fördomen att alla som sitter på en mc har långt hår, skägg, solbrillor och skinnväst är kriminella.

Det är inte sant.
Jag känner folk som hänger mycket med människor i lokala mc-klubbar.
De är varken kriminella, eller elaka. De är människor som tycker om att åka
motorcykel, och umgås med varandra. Men tydligen räcker det för att stämplas som kriminell i det här landet.

Jag tycker att vi borde klassa trångsynthet som en svensk folksjudom, tills folk fattar att snälla fruntimmer och gubbar också åker hoj.
http://www.dalademokraten.se/Opinion--Kultur/Ledare/Snalla-gubbar-aker-ocksa-hoj/

Det är fundamentalt fel att lagen tillåter vilka former av benämningar som helst på kollektiv men ej om de riktas mot privatpersoner. Det är en absurd situation som tillåter medvetna övertramp med avsikt att väcka debatt och påvisa det felaktiga som jag visar i artikeln:www.newsdesk.se/view/pressrelease/det-absurda-i-att-begreppet-kriminella-mc-gaeng-inte-aer-foertalsgrundande-293045 Det måste bli slut på legalt förtal av mc-klubbar och det måste gå att ställa de parter som utan bevis svänger sig med liknande uttryck inför rätta men också att få dom bestraffade.I rättsäkerhetens namn:Hjälp oss att få till en lagstiftning,som inte bara skyddar mc-klubbar,utan var en organisation som blir orättfärdigt anklagas för grovt nedsättande ting!
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar