tisdag, juni 23

Politiet øker trykket mot gjengene igjen

Politidirektoratet har satset 6 millioner kroner ekstra hvert år på gjengsatsingen i osloområdet siden skuddramaet på Aker Brygge sommeren 2006.
Bekjempelse av kriminelle gjenger er ett av Politidirektoratets fem viktigste prioriteringer mot organisert kriminalitet. Nå trapper politiet opp gjenginnsatsen etter nær fem måneder på lavgir.

MC-gjengene.

–Nå ser vi også på hva som må gjøres med de kriminelle MC-gjengene, sier hun. Hells Angels, Bandidos og de andre kriminelle MC-organisasjonene var under konstant politipress flere år etter den nordiske MC-krigen på 1990-tallet. De siste årene har de sluppet lettere unna. Nå foretar Politidirektoratet en kritisk gjennomgang av politiinnsatsen mot bandene.

Lederen for gjengprosjektet, Eirik Jensen, forteller at det er full fres i innsatsen mot gjengene. Han synes det er ille at det ikke ble en løsning mellom hans ansatte og toppledelsen for lenge siden. For med lite motiverte ansatte i denne konflikten har politiet gått glipp av mye viktig etterretningsinformasjon, spesielt gjelder det nyrekruttering til den kriminelle B-gjengen som nå er temmelig enerådende.

–De kriminelle merker fort når de får bedre armslag. Og kunnskap om rekruttene er viktig for en oppklaring, fordi det er de som utfører de mest utsatte oppdragene, sier Jensen.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3130533.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar