fredag, juni 26

Jay Dobyns, alias Jaybird, infiltrerade Hells Angels.

I Sverige har regeringen på sistone uppfattat den ökande och allt råare internationella brottsligheten som en samhällsfara. Men samtidigt som svenska myndigheter försöker stävja brottsligheten sättar de käppar i hjulet för att komma åt själva kärnan.

På samma gång kan man fråga sig: Är det ens möjligt att tysta ner en rörelse som finns representerad i 30 länder, där medlemmarna anser att hojen och klubben frigör dem från samhällets regler och förväntningar?

Året var 2002. Och Dobyns berättelse visar hur vägen till målet - att bli fullvärdig medlem i HA-klubben Skull Valley, Arizona - kantas av vapensmuggling och inte minst: fejkandet av ett mord.

Ändå ledde inte utredningen till något betydande straff för någon HA-medlem. Det hårdaste straffet någon fick var olagligt innehav av vapen. Enligt Dobyns berodde det på en konflikt mellan högre chefer på ATF och lokala åklagarmyndigheter.
http://nyheter24.se/nyheter/dokument24/263269-att-infiltrera-hells-angels
Polisen har även hittat ett brev, skrivet av en Hells Angels-medlem som sitter i fängelse, där det stod beskrivet hur de ska arrangera en gruppvåldtäkt på infiltratören Dobyns fru, Gweneth.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar