fredag, maj 15

Justitieministern öppnar för förbud av MC-KLUBBAR i DANMARK.


"Hvis rockergrupperne kan forbydes, så støtter jeg det. Men så skal man også være klar til at afsætte ressourcer til at håndhæve loven. Rockerne vil jo formentlig mødes alligevel - og de bliver jo ikke mindre kriminelle af et forbud"," siger hun.

Dansk Folkepartis idé att totalförbjuda Hells Angels möter gehör från allt fler politiska läger. Nu lovar justitieminister Brian Mikkelsen (Konservative) att genomföra förslaget, så länge det är lagligt.

-- Jag kommer att kalla rikspolischefen och riksadvokaten till ett möte. Tycker de att det är en bra idé med ett totalförbud, så genomför jag det. Allt man kan göra för att få ett slut på gängbråken är jag med på, säger Brian Mikkelsen till Dagbladet Information.

Sedan tidigare har Venstre och Socialdemokraterne ställt sig försiktigt positiva till ett förbud. Fortfarande är det dock oklart vilka lagliga möjligheter politikerna har att upplösa Hells Angels.

Grundlagen ger möjlighet att trumfa föreningsfriheten och upplösa föreningar som använder våld i sin verksamhet. Men då frågan om förbud väcktes under uppgörelsen mellan Hells Angels och Bandidios på 1990-talet förkastades idén av dåvarande riksadvokat Henning Fode. Efter ett års utredning kom han fram till att våldsparagrafen dels bara var tillämplig på politiska föreningar, dels att det är omöjligt att bevisa att det är motorcykelklubbarna själva som verkar genom våld, och inte bara deras enskilda medlemmar.

Att bara upplösa Hells Angels kommer inte heller att få bukt med alla problem, menar Socialdemokraternes talesperson i rättsfrågor Karen Hækkerup.

-- Knuttarna kommer att träffas i vilket fall – och de blir ju inte mindre kriminella av ett förbud, säger hon till Dagbladet Information. (NFÖ)

Alle midler mod rockere og bander skal i brug - og derfor erklærer justits­minister Brian Mikkelsen (K) sig åben over for at nedlægge et egentlig for­bud mod rockergrupper som Hells Angels.
http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-22358768.htmlVi får hoppas att detta bara är en tidningsanka:

Västar och klubbhus kan förbjudas / teorier om västförbud i Australien / Sverige / Danmark
https://www.flashback.info/showthread.php?t=892332

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar