onsdag, oktober 15

Hells Angels - Jönke äntligen frigiven. Repris

Jörn Jönke Nielsen, Skandinaviens mest kända Hells Angelsmedlem, avstyrde ett mordförsök på en kamrat i december förra året. Sedan dess har han själv suttit häktad, misstänkt för grov misshandel. Men på onsdagsförmiddagen släpptes han av byretten i Köpenhamn sedan den rättspsykiatriska undersökningen visat att Jörn Jönke Nielsen inte är i behov av psykvård.

– Jag är mycket nöjd med beslutet. Slutsatsen i undersökningen visar att Jönke varken är farlig eller psykopat, säger advokat Michael Juul Eriksen till danska tidningen Berlingske Tidene.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Danmark, bland annat därför att det just handlar om Jörn Jönke Nielsen som inte bara är en Hells Angel utan också författare, debattör och föreläsare.

Ett annat skäl till den stora uppmärksamheten är att den man som försökte döda Jörn Jönke Nielsens kamrat släpptes ur häktet redan tidigt i somras.

Jörn Jönke Nielsen och hans kamrat skulle köpa kvällsmat när angriparen dök upp med en kniv i handen och attackerade kamraten.

Jörn Jönke Nielsen grep in och det blev ett blodigt slagsmål. Han fick tre svåra knivhugg i magen och ljumsken, innan han fick tag i kniven och använde den mot angriparen. Som också blev svårt skadad.

Ett av skälen till att han suttit så länge i häktet var att det beslutades att han skulle genomgå en sinnesundersökning, något Jörn Jönke Nielsenn motsatte sig.

http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/30247-hells-angels-ledare-jonke-frivigen

HD: http://hd.se/utrikes/2008/10/15/hells-angel-avstyrde-mordfoersoek

4 kommentarer:

  1. På tiden att snubben kom ut! -Har även hört att Oense MC växer så det knakar och lutar åt 1% sfären. VVilka är de allierade med?

    SvaraRadera
  2. Med tanke på vilka som blir medlemmar är det inte konstigt att oense mc satsar hårt. killarna har ju kännt varann hur länge som helst och gjort en jävla massa prylar

    SvaraRadera
  3. En skandal att Jönke överhuvudtaget satt häktad!! Han avstyrde ju för f-n ett mordförsök , men gamla "meriter" tog honom till häktet.

    SvaraRadera
  4. Oense är med i sverigemodellen,,Men är ingen 1procents klubb och kommer med största säkerhet inte att bli en sådan...

    SvaraRadera