tisdag, oktober 28

Spritbeslag hävdes lagom till mc-fest hos Red Devils i Falun. Old news: 2008-10-15

I månader stod spriten i polisens garage. Nyligen bestämde åklagare att den skulle lämnas tillbaka. För mc-gänget Red Devils kom det lägligt. Klubben ställde till med fest, medan polisen fick stå utanför och kolla gästernas legitimation.

Polisen var också närvarande vid lokalen i Norslund. Där genomfördes en stor störningsinsats som bland annat gick ut på att låta festdeltagarna genomgå trafik- och identitetskontroller.

Några nya beslag eller gripanden gjordes dock inte under kvällen. Inte heller fanns underlag för polisen att gå in i lokalen, för att göra en ny husrannsakan enligt DT:

http://www.dt.se/nyheter/falun/article361972.ece

SR kommer dock med sura nyheter:

Polisen har gjort flera anmälningar om brott efter en fest som mc-klubben Red Devils haft under lördagskvällen i Falun. Brotten gäller drograttfylleri, narkotikabrott, brott mot knivlagen och trafikbrott av olika slag. Red Devils, som är en supporterklubb till Hells Angels, hade fest för omkring två hundra personer där ett flertal Hells Angels-medlemmar deltog.

Polisen hade en kommenderingstyrka på plats vid festen där alla gäster kontrollerades.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att Red Devils anses vara en del av den grova organiserade brottsligheten och att polisen och andra myndigheter med kraft försöker bekämpa dessa kriminella organisationer.
http://www.sr.se/cgi-bin/dalarna/nyheter/artikel.asp?Artikel=1655437

1 kommentar: