tisdag, oktober 28

Riksdagsledamöter kräver krafttag mot kriminaliteten i Göteborgsområdet

Situationen i Göteborgsområdet är så allvarlig att regeringen snarast behöver inleda en riktad satsning för att kunna förebygga och beivra brott, skriver riksdagsledamöterna Hans Rothenberg och Lars Hjälmered i en motion till riksdagen.

I Göteborg har det de senaste åren skett ett stort antal allvarliga skottlossningar och uppgörelser mellan kriminella grupper. På öppen gata har ofta många intet ont anande människor hamnat i centrum och fått bevittna händelser som ofta är som hämtade från dåliga actionfilmer. Människor kommer alltför ofta till fysisk skada utöver de psykiska spår som den drabbade för resten av livet måste bära med sig.

- Alla dessa händelser markerar tydligt bilden av en verklighet, där grov brottslighet hör mer och mer till vardagen. Denna utveckling är djupt oroande och några tecken på att en avmattning skulle ske av sig självt finns inte. Tvärt om, är risken stor att det vi ser är toppen på ett isberg. Det säger riksdagsledamöterna Hans Rothenberg och Lars Hjälmered.

Situationen i Göteborg är så allvarlig att den kräver riktade satsningar på att förebygga och beivra brott. Detta är nödvändigt för att långsiktigt bryta den negativa spiralen med ökat våld och kriminalitet.

- Förutom de generella satsningar på rättsväsendet, som regeringen redan genomfört, måste en särskild handlingsplan för Göteborgsområdet formuleras.

Motionen kan läsas i sin helhet på:
http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&typ=mot&rm=2008/09&bet=Ju349

http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/riksdagsledamoeter-kraever-krafttag-mot-kriminaliteten-i-goeteborgsomraadet-249238

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar