torsdag, oktober 30

- Lägger ner bloggen å startar 2% TROLL MCC

Köparen får inte bara ett 2 500 kvadratmeter stort bergrum, med en takhöjd som ett fyravåningshus. Nej, i köpet ingår också vaktkurer med skottsäkert glas samt ett par andra byggnader runt 300 kvadratmeter. Dessutom 9 hektar mark, med ett beräknat virkesuttag runt 1 000 kubikmeter.

När objekt av det här slaget ska avyttras vänder sig fortifikationsverket, i första hand, till kommuner och andra myndigheter. Men ingen har visat intress

Men det är inte billigt att hålla bergutrymmet torrt. I runda slängar 100 000 kronor kostar avfuktningen per år. I köpet ingår dock ett rejält reningsverk.

En som har arbetat i flygledningscentralen är Valdemarsviksbon Tomas Pettersson och han berättar att ett femtital anställda arbetade i berget under dagarna.

- Där fanns kök, mat- och sovsalar. Hela anläggningen, var uppbyggd på ett sånt sätt att det skulle stå emot en eventuell kärnvapenattack, säger Tomas Pettersson, som i olika perioder arbetade i anläggningen, från slutet av 1980-talet, fram till dess nedläggning.

"Berget i Hannäs"var ett begrepp i folkmun, Ett ytterst hemligt objekt med vakter, passerkontroller och vakthundar.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4409001

2 kommentarer:

  1. Hur söker man in i 2% Troll MC?
    Känns tryggt med skottsäkert glas i vaktrummet. :) Polisen får skaffa nåt bättre än "monsterfordonet" Sandcat för att forcera den kärnvapensäkra dörren ner i berget.

    SvaraRadera
  2. Jag vill fortfarande vara med i klubben, med eller utan bergrum.

    En läsare med HD

    SvaraRadera