måndag, oktober 27

Det nya superfängelset Saltvik i Härnösand kan innebära att kriminella mc-gäng etablerar sig i länet. Är detta barnkanalen? Många teorier :)


En undersökning som SR-Västernorrland gjort visar att fem mc-klubbar i länet har närmat sig det kriminella
mc-gänget Hells Angels och polisen misstänker att de ska få utföra tjänster åt medlemmar som sätts in på superfängelset.

– Det är erfarenheter man dragit från andra anstalter där tungt kriminellt belastade sitter av sina straff, säger Börje Öhman, chef för kriminalpolisen
i Västernorrland.

Fem mc-klubbar i länet
SR-Västernorrlands undersökning visar att fem mc-klubbar
i länet har täta kontakter med det kriminella mc-gänget Hells Angels och deras undergrupper. Uppgifter som också bekräftas av polisen.

Men presidenten i en av de fem klubbarna i länet, Jörgen Persson i Seven Sins MC Sundsvall, ger inte mycket för polisens teori om Saltviksanstalten.

– Jag har aldrig hört den teorin, nej jag har inga kommentarer till det, säger Jörgen Persson, president i Seven Sins MC.

Ingen dömd
Ingen av de 24 medlemmarna, i de aktuella mc-klubbarna, som SR-Västernorrland undersökt, är dömd för något allvarligt brott de senaste fem åren. Men polisen misstänker att klubbarna nu riskerar att dras in i organiserad brottslighet på grund av kopplingarna till Hells Angels.

http://www.sr.se/cgi-bin/vasternorrland/nyheter/artikel.asp?Artikel=2398400

Radio: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1421408&BroadcastDate=&IsBlock=0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar