tisdag, oktober 28

Jim Tinndahn HAN STYR BANDIDOS. Först finns samhällets regler, sen finns våra.


Grundades i USA
Bandidos är en hierarkiskt uppbyggd organisation som grundades i Texas i mars 1966 av Vietnamveteraner. Hells Angels var förebilden. Till skillnad från Hells Angels är dock Bandidos toppstyrt. Högst upp finns Bandidos Motherchapter i Texas med presidenten George Wegers.

Support X-team
Grundades som supporterklubb till Bandidos. X-team är inte en mc-klubb.

Bandidos klubbar kallas chapters. Motherchapter, den klubb som startades först, finns alltså i Texas. Europeiskt motherchapter är Bandidos i Marseille, Frankrike. I Danmark ligger sedan 1996 Bandidos MC Europe som leder verksamheten i Europa och Sydostasien under presidenten Jim Tinndahn. Avdelningen består av medlemmar från flera europeiska länder. Alla medlemmar godkänns av National Chapter och dit betalas också en avgift på 47 euro per medlem, probationary, prospect eller hang-around varje månad.
I Sverige finns fem Bandidosklubbar med fullvärdig status. Mc-klubb som vill bli medlem blir först hangaroundklubb. Därefter kan klubben nå högre status och kallas då probationary som den i Ludvika.

Varje chapter består av minst fem medlemmar (enbart män) och leds av en president, vice president, en sekreterare, en kassör, en sergeant in arms (som svarar för klubbhusets säkerhet m m) och en road captain (som ser till att alla medlemmar följer klubbens lagar som att köra Harley Davidson).
Den som vill bli medlem i klubben går igenom flera steg - supporter, hangaround, prospect och probationary - under vilka han ska visa sig värdig att bli en broder. Från hangaroundstadiet betalas avgift till klubben. Den som vill nå medlemskap måste visa sin lojalitet och att Bandidos kommer före sådant som flickvänner och familj. Det betyder att supportrarna får hålla vakt, handla mat, städa, fungera som chaufför åt medlemmarna och stå till deras förfogande 24 timmar per dygn.

Förutom medlemmar anslutna till klubbar på olika orter finns ett antal medlemmar med Nomad-status. De är placerade i avdelningar som behöver stöd. Nomad chapter har inget klubbhus men en postadress i
Helsingborg.

"If you give respect, you'll get respect. If you act like an asshole, you'll be treated like one."

The golden Bandidos rule

.....................................................................................................
De styr mc-gängen
Bandidos MC är ökända. Mc-gänget anklagas för våld, hot, utpressning och utmålas av polisen som ett av de mest aggressiva kriminella gängen i Sverige.
Expressens David Baas har fått en unik inblick i Bandidos MC:s Europaledning som nu - för första gången någonsin - väljer att ge sin version av livet i mc-gänget.
- När vi har hållt tyst har myten om oss fått liv, säger Jim Tinndahn, 46, Bandidos MC:s Europapresident, till Expressen.

http://www.expressen.se/nyheter/1.1228803/de-styr-mc-gangen

2 kommentarer:

  1. hej
    jag önskar bli en bandidos medlem.
    hur kan göra den.
    hjälpa mig

    SvaraRadera
  2. jo du ringer deta nummer 07689729446

    SvaraRadera