fredag, oktober 31

Länge har Bandidos allra högsta ledarskikt hållit sig borta från polisen - medan personer längre ned i hierarkin dömts för grova brott.

En central del i taktiken är att rikta in sig på just toppnamnen.
Länge har Bandidos allra högsta ledarskikt hållit sig borta från polisen - medan personer längre ned i hierarkin dömts för grova brott.
- Riktar man in sig på toppen får man också de runtomkring, säger Arne Andersson, polisöverintendent på rikspolisstyrelsen.

JIM TINNDAHN, Europapresident i Bandidos
* Jim Tinndahn, 46, är en veteran inom Bandidos. Han är mc-gängets högst uppsatte ledare i Europa och Asien.
* Tinndahn var den som tog Bandidos till Skandinavien.
Han var tidigare president för Undertakers MCpå Själland i Danmark - en mcklubb som sedan blev Bandidos. Han var också den som välkomnade Morbids MC i Helsingborg - som blev den första Bandidosklubben i Sverige 1994.
* Tinndahn var med under det blodiga mc-gängkriget med Hells Angels på 90-talet och var också den som mäklade fred från Bandidos sida. Sedan några år tillbaka bor han i Helsingborg som också är svenska Bandidos starkaste fäste.
* Expressen träffade Tinndahn i somras. Han vände sig då mot beskrivningen av Bandidos som ett kriminellt gäng.
– Vi är som alla andra, vi har bara en ännu större familj som finns i hela världen, sa han men tillade att tidigare fängelsestraff inte diskvalificerar personer från medlemskap i Bandidos.
http://www.kvp.se/nyheter/1.1352698/har-griper-polisen-bandidos-president

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar