tisdag, juni 9

Stefan Eriksson blev ökänd på 90-talet som ledare för den så kallade Uppsalamaffian. Björn Sandin är Stefan Erikssons nya försvarare

Den första rättegångsdagen ägnades uteslutande åt den mindre spektakulära händelsen vid årsskiftet, när Stefan Eriksson och fem medåtalade hämtade ett större parti konst av bland andra Edvard Munch och Peter Dahl från en bostad i Österbybrukstrakten, tillsammans med möbler, kyl/ frys, kläder och andra varor.

I bostaden bodde en annan av Uppsalamaffians tidigare frontmän, som Stefan Eriksson haft nära förbindelse med i över 30 år. Enligt den forne kumpanen och hans sambo var det fråga om ren stöld när föremålen, värda ett par miljoner, transporterades i väg.
Men Stefan Eriksson hävdade att godset var hans privata egendom, tillfälligt magasinerad i Norduppland när han satt fängslad i USA, efter den beryktade Ferrari-kraschen 2006.

Lyssna på SR: http://www.sr.se/cgi-bin/uppland/nyheter/artikel.asp?Artikel=2892315

Stefan Eriksson blev ökänd på 90-talet som ledare för den så kallade Uppsalamaffian.
Björn Sandin är Stefan Erikssons försvarare

Peter Uf på bilden. (Från Christer Berglunds reportage om Uppsala-ligan i tidningen Café 1996.)


Pricken dök inte upp i rättssalen då han valt att ligga lågt när hans polare sän många år sitter i maskin p.g.a ... Hans sambo förklarade att båda utsatts för förtäckta hot i samband med rättegången. Hon begärde att alla åtalade skulle visas ut från rättssalen under hennes vittnesmål, men efter överläggning genomfördes förhöret med männen kvar på plats.

Kvinnan hävdade bestämt att föremålen som försvann från huset ursprungligen tillhört hennes sambo ¨PU the rat¨ och senare överlåtits på henne.

Stefan Erikssons försvarare, advokat Björn Sandin, ifrågasatte hur hon kunde veta att det verkligen var sambons föremål. Hon va ju inte med på den tiden så hur kan hon veta så säkert.

- Hur ser dina inkomster ut i dag, frågade hon.
- Jag får ingen inkomst på häktet, konstaterade Eriksson.
- Men annars?
- Jag har företag, men just för närvarande får jag ingenting.
- Är det därför du hämtar de här sakerna?
- Jag behöver inte hämta dem av den anledningen.

Åklagaren frågade också om de tidigare kollegerna nu blivit fiender. Det förnekades av Stefan Eriksson, trots att han tidigare antytt att kumpanen kan ha lagt beslag på värdefulla klockor från USA-tiden.
- Vi har varit vänner länge. Det som hänt reder vi ut själva, det behövs ingen tredje part, sammanfattade Stefan Eriksson.
Rättegången fortsätter på torsdag, och väntas avslutas efter midsommar.
http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=77-AV_ID=919033,00.html

Blir inte förvånade om Pricken snart sitter på de åtalades bänk för mened och försäkringsbedrägerier, åtalet känns riggat.
På bilden ser ni en råtta eller mus som äter sin broders ost. Bajs eller anus?

http://www.sr.se/cgi-bin/uppland/nyheter/artikel.asp?Artikel=2892315

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar