onsdag, juni 10

MC-klubbarnas systemhotande verksamhet är en saga och en stigmatiserande skröna

Jag har tidigare på Newsmill publicerat en artikel som utgör ett bevis för att mc-klubbarna inte är några kriminella organisationer, utan enbart är ett resultat av enskilda individers kriminalitet. Jag publicerar här en artikel som kan sägas vara ett bevis för att mc-klubbarna inte heller rent logiskt kan, vare sig utgöra kriminella organisationer eller vara ett hot mot vårt samhälle och system.

Låt oss börja med en historisk tillbakablick och jämförelse mellan USA, Tyskland, England, Danmark och Sverige. Tre av de fyra stora mc-klubbarna har länge samexisterat sida vid sida i dessa länder. I USA etablerades Bandidos sist, 1966. I Tyskland har Hells Angels funnits sedan 1973, i England från 1969 samt i Danmark sedan årsskiftet 1980/81. I Sverige blev Dirty Dräggels upptagen i Hells Angels 1993, Bandidos etablerades 1995 och Outlaws MC under 2001.

Inte i något annat land har mc-klubbarnas närvaro haft någon inverkan på det omgivande samhället, dess struktur eller system, trots att de varit verksamma en betydligt längre tid än i Sverige. Skulle då fjorton års närvaro i Sverige inneburit något så mycket mer, farligare eller annorlunda? Självfallet inte. Klubbarna har exakt samma organisation finansiering, interna regler och verksamhet var än de verkar och finns!

/ Peter Schjerva
http://newsmill.se/artikel/2009/06/10/mc-klubbarnas-systemhotande-verksamhet-ar-en-saga-och-en-stigmatiserande-skrona

2 kommentarer:

  1. Trist att Lill-Anders (RIP) inte har möjlighet att bemöta skiten. Men det är väl inget som bekymmrar dig?

    SvaraRadera