lördag, maj 9

Tre män med kopplingar till Hells Angels knackade på hemma hos ett par i Södertälje. De hävdade att mannen i familjen var skyldig dem 156.000 kronor.

När polisen 20 minuter senare grep männen hade de nio falska skuldebrev till olika privatpersoner i bilen. På fredagen åtalades männen för försök och förberedelse till utpressning.

Det var när länskriminalens särskilda enhet Nova, som arbetar med fokus mot organiserad gängbrottslighet, stoppade en bil tillhörande en medlem i det så kallade Red and White Crew, en undergrupp till den kriminella mc-gänget Hells Angels, som historien uppdagades.

I bilen hittade polisen en mapp med nio skuldebrev, samtliga innehöll uppgifter om skuldernas storlek, vilka som hade dem och deras adresser. Då polisen noterat att bilen varit i Södertälje och att det i mappen fanns ett skuldebrev på en person bosatt där ringde polisen upp personen i fråga. Man fick då bekräftat att det alldeles nyligen kommit tre okända och, enligt målsägaren ”otäcka”, personer på besök och krävt att en delbetalning på en skuld på 156.00 skulle erläggas.
http://www.dn.se/sthlm/tre-man-haktade-for-forsok-till-utpressning-1.862099

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar