onsdag, maj 6

Sju mc-klubbar i länet, varav två i Jönköping, är anslutna till Sverigemodellen

Sedan början av 1990-talet har den så kallade ”Sverigemodellen” samlat mc-klubbar under sig. Det officiella syftet är att kartlägga och få struktur på de svenska mc-åkarnas västmärkning. Att Jönköpings län har sju mc-klubbar med godkända västar är dock inte vad som oroar polismyndigheten.

http://www.finnveden.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=26242

2 bra Kommentarer
...
skriven av Kristian, May 06, 2009
Sverigemodellen finns till för att likasinnade ska kunna träffas och ha trevligt tillsammans. Det finns inget som säger att man ska bli "respekterad" utan man ska vara sig själv. Om man inte vill vara med i sverigemodellen så är det inte några problem. Sverigemodellen fungerar precis som vilken organisation som helst. De som är med i organisationen blir inbjudna och de som står utanför blir det inte. Den som tror att Hells Angels står och pekar med hela handen som en diktator är helt fel ute. Det fungerar som vilken demokratisk organisation som helst. En man, en röst.
...
skriven av Thomas Redneck, May 06, 2009
Det är allvarligt när en polis påstår att Hells Angels som mc klubb skulle vara kriminell eller att stå utanför lagen. Att en eller flera poliser är kriminella innebär inte att hela Sveriges poliskår skulle vara en kriminell organisation. Jag påstår att det är polisen i samband med media som fått många att tro att Hells Angels skulle vara en kriminell organisation.. Faktum är att i brottsförebyggande rådets utredning framgick det att
enskilda medlemmar brutit mot lagar men det gör inte hela klubben kriminell..

Starta MC klubb / Sverigemodellen / Kriminellt mc-gäng? / Stå utanför?
https://www.flashback.info/showthread.php?t=658314&page=30

3 kommentarer:

 1. MC-trådarna på Flashback består ju mest av en massa wannabees som diskuterar saker de inte vet ett skit om. Många "experter" där, men
  kommentarerna på tidningsartiklar ger tydligen ett visst resultat. Så här skriver finnveden.nu i ett förtydligande om Sverigemodellen:

  Förtydligande angående "Sverigemodellen"
  JÖNKÖPINGS LÄN | I onsdagens tidning fanns en text om mc-klubbar i länet som är anslutna till nätverket ”Sverigemodellen”, som styrs av Hells Angels.

  Artikeln har lett till starka reaktioner från läsare och då speciellt rubriken, ”Mc-klubbar i länet stöttar Hells Angels”, som ger det felaktiga intrycket av att klubbarna aktivt stödjer Hells Angels genom sitt medlemsskap.

  Detta var inte syftet med artikeln, och det har heller inte täckning i texten. Även polisen har fått upprörda samtal till sig och vill förtydliga hur de ser på Sverigemodellen och de som är anslutna till den.

  – Vi från polisen vill inte trycka på att de här klubbarna stöttar Hells Angels. De är medlemmar i Sverigemodellen som högst upp styrs av Hells Angels, men de är inte anslutna till den klubben och vi sätter absolut inga likhetstecken mellan dem, säger Jan Tengbro, chef för kriminalunderrättelsetjänsten i Jönköpings län.

  Finnveden Nu ber om ursäkt för detta.

  SvaraRadera
 2. Sorry. Glömde länken:

  http://www.finnveden.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=26294&Itemid=77

  SvaraRadera
 3. vadå sverige modellen?...jag minns att flera inom bikerkulturen fick sätta livet till på grund av sverigemodellen. sveriemodellen har blod på sina händer, massor av blod.

  SvaraRadera