måndag, maj 18

Mannen fick ut sammanlagt 772 326 kronor i bidrag.

Förra våren slog en rad myndigheter till mot en förrådsbyggnad i Falun. Totalt kom 16 personer att dömas för olika inblandning i svartjobb och näraliggande ekonomisk brottslighet.
Nu har en av dem polisanmälts på nytt - för bidragsbrott. För att ha undanhållit inkomst från kriminalitet och fått ut 772 326 kronor i bidrag som sjukpenning och bostadstillägg.

http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=70259&epslanguage=sv

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/223323-kriminell-snodde-bidrag

_____________________________________________

Medierna piskar upp lynchstämning mot mc-klubbar!
Som svar på artikeln: "Kriminell snodde bidrag" http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/223323-kriminell-snodde-bidrag?postingId=223537 postade Payback ett liknande inlägg som det tidigare bloggpublicerade till Dalademokraten:

Artikelförfattarna, både i DalaDemokraten och i Nyheter 24, skriver om Red Devils och Hells Angels enbart i syfte att skapa ett ökat intresse kring två personers enskilda kriminalitet. Detta är ett typiskt exempel på hur media under lång tid skapat och byggt upp en lynchstämning mot mc-klubbar. Utan några som helst andra motiv än de krasst ekonomiska inflikas här klubbnamn varav en av personerna inte ens kan bevisas tillhöra en mc-klubb.

Varför inte gå i bräschen för en nygammal, seriös form av journalistik? Där ingen dömdes i förväg och där en person som begick ett brott var just bara en person, och inte någon som kunde användas som ett vapen för att misstänkliggöra en eller flera klubbar som inte varit delaktig i brottet.
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar