fredag, maj 15

Dödens Änglar - HELLS ANGELS - Ljudbok William Marsden -

Title: Dödens Änglar
Author: William Marsden & Julian Sher
Narrator: Anna Döbling
Ljudbok: Skönt i bilen


Hells Angels är världens mest kända och fruktade kriminella MC-gäng. Här tecknas historien om hur det startades av ett gäng utstötta outsiders i Kalifornien på 1950-talet, fram till att det blivit USA:s största kriminella export. Författaren har intervjuat infiltratörer, avhoppare, poliser m.fl. och ger en bild av en sluten värld med egna lagar och moral. Det handlar mycket om utpressning, drog- handel, våld och starka hierarkier.

Dödens änglar är historien om hur Hells Angels gått från att vara ett gäng utstötta, men ”frihetsälskande” outsiders på motorcykel i Kalifornien på 50-talet, till att bli USA:s största kriminella exportvara. Om hur de blev ett av världens mest sofistikerade och fruktade kriminella nätverk.

För första gången har polisutredningar från flera olika länder ställts samman, bland annat från Skandinavien, resultatet har blivit en extrem berättelse om droghandel, utpressning, rån, våld, starka hierarkier, högerextremism och hat.

Författarna har intervjuat poliser som levt som infiltratörer inne i organisationen. Här berättar de för första gången öppet om verkligheten innanför och skräcken de upplevde. Dödens änglar är en fascinerande men skrämmande skildring av en sluten värld med helt egen moral, lagar och regler.

Dödens änglar låg etta på bestsellerlistan i Canada, den har vunnit pris som bästa faktabok, och har översatts till många språk.

William Marsden är erfaren reporter för The Gazette i Montreal. Han har vunnit flera nationella och internationella priser för sin journalistik, bland annat två National Newspaper Awards. Julien Sher är författare till flera böcker, bland annat bestsellern Until You're dead. Han har dessutom vunnit priser som producent för dokumentärfilmer på CBC, samt arbetat med undersökande journalistik på New York Times.

Ljudbok: http://thepiratebay.org/torrent/4815652/William_Marsden_Dodens_Anglar_HELLS_ANGELS

Boken har en massa faktafel men duger gott att lyssna på när man gör en långresa med sin iPod

1 kommentar:

  1. sedan 1968 när Sunny B tog över, så flyter det så mycket blod över HA, att det räcker ända upp till himlen.

    SvaraRadera