onsdag, oktober 15

En polisstuderande 29-årig man greps på tisdagen under en rättegång i Norrköping tingsrätt. Mannen anhölls senare misstänkt för övergrepp i rättssak,


I rättegången är fem män åtalade för att ha utpressat två finansmäklare. En av de åtalade är medlem i mc-gänget Bandidos supporterklubb X-team.

Under en paus på eftermiddagen inträffade något, oklart vad. Men plötsligt sprang poliseleven ut ur väntsalen, passerade säkerhetsbågen vid utgången och rusade bort mot Spiralenparkeringen. Där greps mannen av tillskyndande poliser. Mannen anhölls senare misstänkt för övergrepp i rättssak.
Några närmare detaljer om vad som döljer sig bakom brottsrubriceringen övergrepp i rättssak har inte gått att få. En obekräftad uppgift talar om att mannen också setts följa efter en av målsägarna. Det är också oklart varför poliseleven agerat som han gjorde. Om han agerat av eget intresse eller på uppdrag av någon annan. Det kan nämnas att en kvinnlig polisaspirant verksam i södra Sverige är flickvän till en av de åtalade. Denne har i sin tur varit övervakare till en av sina medåtalade.
De fem åtalade hördes under tisdagen. Genomgående i deras berättelser var att de vare sig uttalat eller hört några hot under mötet på Grand Hotel. Mäklarnas uppgifter om att de och deras familjer utsatts för hot beskrevs av någon som lögner.

Medlem i X-team
En 34-åring från Jönköping medgav att han sedan ett par års tid är medlem i det kriminella mc-gänget Bandidos supportergrupp X-team. Han ville dock inte beteckna Bandidos som kriminella. X-team beskrev han som "ett brödraskap"

Mannen medgav att han under mötet med mäklarna kanske tagit på sig en tröja som visade att han är medlem i X-team. Att det skulle kunnat uppfattas som hotfullt trodde han inte:
- Oftast vet folk inte innebörden av tröjan.
Rättegången avslutas på fredag. Säkerhetspådraget lär vara omfattande också då.

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4336731

2 kommentarer:

  1. Gå tillbaka Flashback Forum > Samhälle > Kriminella nätverk och brottslighet > Organiserad brottslighet
    Ladda om den här sidan Korupta poliser i Sverige... Finns det??

    https://www.flashback.info/showthread.php?t=755213

    SvaraRadera
  2. SNUTAR KAN MAN INTE LITA PÅ

    SvaraRadera