onsdag, oktober 1

"Kriminella mc-gängen har minskat"

Norrköping

Om 15 månader ska Östergötland vara fritt från kriminella mc-gäng. Före detta Top Side MC är i dag prospects till Hells Angels, men polisen tror fortfarande att målet kommer uppnås.
Det omfattande samarbetet mellan Polisen i Östergötland, ett antal myndigheter och länets kommuner mot den organiserade kriminaliteten drog igång i februari i år. Målet är att det inte ska finnas några kriminella mc-gäng i länet vid slutet av 2009. I går hölls ett uppföljningsmöte för att se vad som hänt sedan dess. Göran Pettersson vid polisen i Östergötland tycker att arbetet flyter på bra och att det har hänt en hel del.

- Vi har ju inga Outlaws i Östergötland längre och inga Hog Riders. Det enda vi har är blivande Hells Angels, och de är inte fullvärdiga medlemmar än. Så i vårt län har de kriminella mc-gängen minskat och försvagats, säger Göran Pettersson.

Det är knappt ett och ett halvt år kvar tills målet ska vara uppnått. Kommer ni att lyckas?

- Ja, skulle jag inte tro på det skulle vi inte sätta det målet, säger Göra Pettersson.
En av de viktigaste delarna i arbetet är att förhindra nyrekryteringen av ungdomar.

- Varenda kommun tycker att det är det viktigaste för dem och det pågår arbete mellan Näpo (Närpolisen) och kommunerna. Men några mer konkreta exempel på hur vi jobbar kan jag inte ge, säger Göran Pettersson.

I Norrköping fortsätter även förhandlingarna om att säga upp före detta Top Side MC från lokalerna i Åby.

- Den processen tar sin tid, det kan ta månader innan det blir helt klart men förhandlingarna pågår, säger Göran Pettersson.

DEBATTERA Skriv debattinlägg nedan

"Kriminella mc-gängen i länet har försvagats"
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4278053

3 kommentarer:

  1. Polisen tar åt sig äran som vanligt, men det är ju knappast deras förtjänst att Hog Riders och Outlaws försvann från Östergötland.

    SvaraRadera
  2. Håller helt med föregående talarte

    Hasse Åby

    SvaraRadera
  3. Svårt att hålla sig för skratt

    N på Vikbolandet

    SvaraRadera