söndag, oktober 12

Kriget rasar mellan Köpenhamns kriminella, med över 20 skottattentat sedan augusti. I centrum för konflikten står AK81, HA:s våldsammaste undergrupp


Tonåringar värvas till danskt MC-krig

Enligt Berlingske Tidende har pojkar, så unga som 15 år, den senaste tiden gått med i MC-gänget. Anledningen uppges vara grasserande strider om framför allt haschhandeln i huvudstaden, där ett flertal aktörer slåss om marknadsandelar.

Sedan i somras har AK81 - förkortning för "Alltid Klar Hells Angels" - utökat sin medlemsskara till 120 personer, tror rikspolisstyrelsen.

- Vi uppfattar det som att Hells Angels känner behov av dem för att befästa sin position. Målet är inte expansion, utan att möta pressen från andra gäng, säger Kim Kliver, chef över enheten för organiserad brottslighet i Danmark till Berlingske Tidende.

På sin hemsida uppger HA att den som vill ansluta sig måste vara minst 18 år gammal, men det rimmar illa med verkligheten, hävdar flera iakttagare.

- De accepterar yngre personer än så; vi har i ett enskilt fall sett exempel på ned till 15 år. Och även om ligan påstår att de värvar folk med intresse för motorcyklar, är polisens fasta övertygelse att dessa även utför smutsigt arbete vid sidan av, säger Kim Kliver.

Även en pedagogisk konsulent, som arbetar med att hjälpa unga ta sig ur gängmiljöer bekräftar uttalandet. Han säger sig ha kännedom om flera tillfällen då 16-åringar fått förfrågningar från AK81. skriver David Larsson på DN:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=839053&rss=554

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar