lördag, oktober 18

historiska okommenterade tillbakablickar, minnen och tankar ... maj 2007 Rough Creed


Love - Loyalty - Honour - Respect - Brotherhood

We are an all male club but we strongly believe in family values where you will often see us at events with our partners, wives and kids.

Our members range from the age of 18 as we encourage new blood to the biker scene, something that has been lacking in other clubs for many years.

Encouraging the youngsters is the only way our lifestyle has any chance of surviving.

Our older members, some in their sixties with their "old skool" values, go a long way in guiding our younger members on the principles of club & the bikers way of life.

Rough Creed are a non-territorial motorcycle club which means we do not lay claim to any territory.

We do fly an area patch but this is only to show where we are from & to which chapter we belong to.

We are an MCC and fly our patches on the front of our vests.


Fruktad mc-klubb etablerad i Ängelholm / Publicerad 4 maj 2007

Enligt polisen har Rough Creed en tydlig koppling till internationellt ökända Outlaw mc som räknas till samma skola som Hells Angels och Bandidos. Rough Creed är en så kallad prospectklubb till Outlaw mc på samma sätt som till exempel avsomnade Diablos mc i Ängelholm var det till Bandidos. Kommunpolitikerna lade 2005 en halv miljon kronor på att köpa in en gammal transformatorstation när Diablos var på väg att köpa den som ny klubblokal.

Den snabbt växande europeiska mc-klubben Rough Creed har etablerat sig i Ängelholm. Beskedet oroar polisen eftersom klubben är kopplad till ökända Outlaw mc.
http://hd.se/angelholm/2007/05/04/fruktad-mc-klubb-etablerad-i/


Rough Creed lägger ner Ängelholm / Publicerad 25 maj 2007

Ängelholm finns inte längre på motorcykelklubben Rough Creeds karta. Uppmärksamheten i media och från polisen har lett till att klubben i stället har bildat en sydsvensk avdelning utan särskild hemort.
Klubben ser helst att medlemmarna kör Harley Davidson, men det är inget absolut krav.
— Straffade personer vill vi inte gärna ha in. Tar man in kriminella så förstör de hela klubbens rykte.

Rough Creed är en relativt ny företeelse. Den första av de hittills sju avdelningarna startades i Essex, England, i januari förra året. Sverige fick sin första avdelning (Jönköping) i februari i år. Skellefteå blev den andra i mars, Borås den tredje i april och 1 maj drogs Ängelholmsavdelningen igång.
Nu är de fyra svenska avdelningarna omgjorda till tre med mer neutrala namn: Rough Creed Sweden North, South och Central. Central är huvudorganisation i Sverige och omfattar de tidigare avdelningarna Jönköping och Borås.
— South är Skåne och södra delarna av Småland, säger Steve.
Förklaringen till namnbytet, och till att en del vapen har städats bort från klubbens hemsida på nätet, är den negativa publicitet som Rough Creed har fått. Den uppmärksamhet klubben har fått från polisen spelar också in. Enligt Steve har ett par av medlemmarna fått problem med sina arbetsgivare.
http://hd.se/angelholm/2007/05/25/rough-creed-har-laemnat-aengelholm/

International Motorcycle Club Rough Creed MCC
http://www.roughcreed.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar