måndag, juni 15

Dag 3 i Uppsala rättegången


Under dagen behandlades två av ett tiotal åtalspunkter mot Stefan Eriksson - försök till utpressning och olaga hot. Huvudvittnet som hördes under dagen tillhör en av de som flera gånger ska ha utpressats på pengar av Stefan Eriksson och hans medhjälpare för en fiktiv skuld.

Bland annat ska vittnet ha hotats på en parkeringsplats, efter att ha lurats dit i tron om att en affär har avklarats. Vittnet hade då sin fosterdotter i bilen, men tog sig ifrån platsen utan att någon skadades. Vid ett annat tidigare tillfälle ska två män dessutom ha besökt vittnet på sjukhuset och där hotat honom.

- Då kommer XX med en massa tilltal att han skulle rycka ur slangarna, han skulle göra det ena och det andra om jag inte betalade de 125 000 kronorna, säger vittnet under förhöret.

Stefan Erikssons försvarsadvokat, Björn Sandin, säger så här om Erikssons relation till vittnet.

- Han har absolut ingen relation alls till den här personen. Han har stött på honom vid en del som inkluderats i den här gärningen, nämligen ett möte på en parkeringsplats, men då är han där av ett helt annat syfte än det som åklagaren påstår. Så att han har ingen som helst relation till den här personen, han visste inte vem han var innan den händelsen då.

Så står han fast vid då att han är helt oskyldig till det här?

- Ja, absolut. Det finns inget, menar jag, ingen konkret bevisning i övrigt förutom målsägandens uppgifter.

Lyssna på åklagaren via radio:
http://www.sr.se/uppland/nyheter/artikel.asp?artikel=2906391

Från säker källa:

Domaren = erfaren + noga = respekt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar