torsdag, maj 14

Fem års fängelse för planerat mord på Bandidos-ledare

En 33-årig man som utpekats som ledare för det kriminella gänget Asir har dömts till fem års fängelse för att ha förberett ett mord på Bandidos ledare.

Missa inte att läsa hela domen på dagensjuridik nya tjänst DJ Plus, förutom domen i sin helhet får du snabb information om källa, ombud och domare.

Den 33-årige man som utpekats som ledare för det kriminella gänget Asir har enligt tingsrätten beställt två kraftiga bomber från Kroatien för att döda ledare för konkurrerande gäng. Undersökningen visar att bomberna haft en sprängkraft nog att förstöra en bil och döda människorna i den.

33-åringen döms mot sin nekande och även Bandidos-ledaren och ledaren för Tigrarna hävdar i domstolen att det inte råder någon konflikt mellan gängen och att de i själva verket är vänner med 33-åringen.

Tingsrätten väljer dock att tro på berättelser som två vittnen som deltagit i förberedelserna lämnat. Vittnesmålen bedöms med försiktighet men anses av tingsrätten som självupplevda och tingsrätten beaktar
http://www.dagensjuridik.se/sv/Artiklar/Fem-ars-fangelse-for-planerat-mord-pa-Bandidos-ledare/

Vad är DJ Plus / Vill du läsa dommen?

DJ Plus är en helt ny tjänst hos Dagens Juridik, utvecklad och framtagen efter våra läsares önskemål. Syftet är att Dagens Juridiks läsare snabbt och enkelt ska få tillgång till alla bakomliggande dokument som i sin tur ligger till grund för aktuella artiklar och reportage i tidningen
http://www.dagensjuridik.se/sv/Navigeringslist/Vad-ar-DJ-Plus1/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar