fredag, maj 8

De var iförda västar med mc-organisationen Brödraskapets logga

Porrkungen Milton JO-anmäler polisen. Berth blev upplyst efter att ha läst Svensk Maffia. Nu anmäler han polisen.

I boken Svensk Maffia finns det en del som handlar om Max Åström, en polis som infiltrerade det kriminella mc-gänget Brödraskapet. Samma mc-gäng som utpressade Berth Milton, grundare av porrimperiet Private, 1997.

Hotade porrkungens tvååriga dotter

Cirka två månader senare väntade tre medlemmar i Brödraskapet på Berth Milton när han anlände till sitt kontor. Denna gång var inte Max Åström med. Denna gång hotade männen Milton och hans familj.

"Milton frågade vad saken gällde. Mannen som varit med även tidigare uttalade då ett hot riktat mot Milton, hans sambo och hans då tvååriga dotter. Hotet skulle inte realiseras om Milton betalade 400 000 SEK till Brödraskapet. En del av summan, 100 000 SEK, skulle överlämnas på en McDonald's restaurang påföljande dag och återstoden vid ett senare tillfälle. Milton upplevde situationen som synnerligen skrämmande och hotet som reellt och överhängande. Han gick med på att utbetala den begärda summan."
"Åström ville komma upp på kontoret "för att prata". Milton förstod inte syftet med besöket, men ville ändå visa sig tillmötesgående mot en före detta anställd och erbjöd honom därför att komma upp på kontoret. Max Åström anlände några dagar efter telefonsamtalet tillsammans med två andra personer. Milton var då utomlands. Det framgick klart av personernas utseende, framtoning och klädsel att de tillhörde ett "MC-gäng" och personalen upplevde besöket som mycket obehagligt. Någon tid senare när Berth Milton var på plats återkom Max Åström och de två andra personerna till kontoret. De var då iförda västar med MC-organisationen Brödraskapets logga", står det i JO-anmälan.

Vid mötet erbjöd sig Åström och de två andra personerna att hjälpa Milton att "driva in en skuld" av en person de sett på "stan". Milton avböjde.
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/211531-porrkungen-milton-jo-anmaler-polis

1 kommentar:

  1. Brödraskapet Wolfpack är ingen MC-organisation!

    SvaraRadera