torsdag, september 18

Ny 19 årig R&W man anhållen för mord

Enligt http://www.svenskmaffia.se är en 19 årig yngling med rödvita sympatier anhållen för mordet på den 20 årige X-teemedlemen i Gbg.

GP skriver dock: Hisingsmordet inte gängrelaterat

En mördad och en skadad, med koppling till Bandidos. Två gripna, som har Hells Angels-anknytning.
- Men den här händelsen är inte gängrelaterad. Det rör sig om personlig uppgörelse, säger åklagaren.

Två män har nu frihetsberövats efter det brutala mordet vid en industrifastighet på Dimvädersgatan i Biskopsgården i mitten av förra veckan.
En 26-åring, bosatt alldeles i närheten av brottsplatsen, häktades i söndags. Mannen fälldes 2007 för två fall av grov misshandel.
En 19-åring, som också hör hemma i grannskapet, anhölls i tisdags kväll. Han dömdes så sent som i februari för övergrepp i rättssak.
Dessa båda har begått kriminella handlingar tillsammans med medlemmar i gruppen Red & White Crew, som sorterar under HA-sfären.
De två offren från Angered - en död 20-åring och en 24-åring som tvingades söka sjukhusvård efter dramat - påstås ha tillhört utkanterna av X-Team (Bandidossidan). 24-åringen släpptes i helgen, efter att ha varit anklagad för att ha skjutit tillbaka mot dem som mer eller mindre avrättade hans kamrat.
Trots ett scenario där den ena sammanslutningen tycks stå mot den andra är utredningspolisen och kammaråklagare Ulrika Åberg övertygade om att konflikten gäller annat än klubbmärken:
- Det här är individer som kommit ihop som om något, hävdar Åberg.
Om exakt vadå?
- Det vill vi inte kommentera ännu.
De två unga män som sitter inlåsta nekar och är bara skäligen misstänkta.
Det indikerar att det inte föreligger något utpekande och att bevisningen vilar på en lite vacklande grund.
http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=445887

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar