torsdag, september 18

16 personer åtalades och dömdes i Falu tingsrätt för inblandning i pengatvätt, svart arbetskraft och grova bokföringsbrott.


I dag, torsdag, startar hovrättsförhandlingen i det stora ekobrottsmål där flera medlemmar i mc-klubben Red Devils i Falun är inblandade.

16 personer åtalades och dömdes i Falu tingsrätt för inblandning i pengatvätt, svart arbetskraft och grova bokföringsbrott. Elva av de dömda har överklagat sina domar till Svea hovrätt.

I tingsrätten fick Red Devils dåvarande president, en 36-årig man från Falun, tillsammans med en 39-årig man från Stockholm de strängaste straffen. De dömdes till fyra års fängelse för bland annat grovt skattebrott.

Tingsrätten ansåg bland annat att den 36-årige före detta presidenten varit företrädare och ansvarig för vissa av de bolag som använts för skattebrott.

- I första hand vill vi att åtalen om grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott ogillas helt, säger 36-åringens advokat Per Borgblad och fortsätter:

- Vi anser inte att han (36-åringen) varit den faktiske företrädaren utan agerat som anställd i bolagen.

Även åklagarna har överklagat vissa av domarna. De anser bland annat att flera av de dömda bör åläggas med näringsförbud.

Under torsdagen presenteras alla parters yrkanden och åklagarnas sakframställan. Hovrättsförhandlingen pågår i totalt fem dagar och avslutas den 6 oktober.

Ola Karlsson / Dalarnas Tidningar
http://www.dt.se/brottsplats/article352646.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar