onsdag, september 24

Han beskrivs som en stor narkotikaaktör i regionen och har bland annat varit med och startat en underavdelning till Bandidos i Malmö.

Fem års fängelse för kokainpaket

Via paket smugglade Malmöligan kokain från Sydamerika. Men försändelsen på 344 gram upptäcktes av Arlandatullen och efter spaning kunde mottagaren och tre andra misstänkta gripas i Malmö.


På onsdagen, drygt tre månader efter smugglingsförsöket, dömdes två av de misstänkta till fem års fängelse för delaktighet i narkotikasmugglingen.

Hjärnan bakom införseln, en 30-årig man, är fortfarande på fri fot och håller sig undan rättvisan.

En av de dömda ses som ett stort kap för Skånepolisen. Det rör sig om en 26-årig Malmöbo som redan som tolvåring stakade ut sin kriminella bana.

Han beskrivs som en stor narkotikaaktör i regionen och har bland annat varit med och startat en underavdelning till Bandidos i Malmö.

Trots att 26-åringen inte bedöms ha haft nyckelrollen i smugglingen döms han till fem års fängelse.

Den andre mannen, en 22-årig missbrukare som stod som mottagare av paketet och via sin flickvän skulle lämna det vidare till 30-åringen, fälls också av tingsrätten.
"[22-åringen] har haft en betydelsefull roll vid narkotikahanteringen", slår rätten fast.

Ytterligare två åtalades för brottet: Missbrukarens flickvän och en 22-årig man som väntade på henne och tog emot paketet strax före att tullkriminalen slog till.

Båda frias dock eftersom tingsrätten slår fast att det inte går att styrka att de kände till vad som fanns i paketet.

Av Daniel Persson
Först publicerad: 24 september 2008 16:51
Senast uppdaterad: 24 september 2008 16:51 http://sydsvenskan.se/malmo/article371680/Fem-ars-fangelse-for-kokainpaket.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar