torsdag, september 18

Inte Bikers som är värst, nu är det diskjockey's som som rockar :)


De misstänkta männen

40-årig före detta bankman, caféägare och diskjockey. Härstammar från Umeå. Utvandrade till Spanien 1995. Åtalades i början av 2008 för bestickning genom att ha betalat 100.000 kronor till en kommissarie i Stockholm som ersättning för "polisiärt skydd". Krävs nu på tio miljoner kronor i skatt. Hotas av fängelse och näringsförbud.

41-årig IT-tekniker. Folkbokförd i Stockholm. Enligt åklagaren hjärnan bakom det vinstgivande betalningssystemet. Dömd på 1990-talet till sex års fängelse för smuggling av datakomponenter och momsfusk. Krävs nu på fyra miljoner i skatt. Hotas av fängelse och näringsförbud.

36-årig "målvakt". Härstammar från Mora. Utvandrad till Storbritannien 2007. Nyligen dömd till fängelse för medhjälp till grovt skattebrott. Krävs nu på nio miljoner kronor i skatt. Hotas av fängelse och näringsförbud.

39-årig affärsman inom IT-branschen, före detta diskjockey och studentfadder. Härstammar från Umeå. Hotas av fängelse.

49-årig för detta bankman. Härstammar från Uppsala. Utvandrad till Tyskland 2001. Hotas av fängelse.

56-årig "målvakt". Bor i Småland. Före detta slöjdlärare. Tidigare straffad för bland annat förskringing. Hotas av fängelse

37-årig "målvakt". Härstammar från Chile. Har bott i Sollentuna. I dag utan känd hemvist. Skrev ut falska fakturor. Hotas av fängelse.


Staten kan ha lurats på 50 miljoner
Genom att kringgå USA:s förbud mot nätspel på kredit tjänade några svenska affärsmän 295 miljoner kronor. Men i stället för att skatta för intäkterna i Sverige slussade männen, enligt åklagaren, pengarna till olika länder och plockade ut dem svart. Spåren slutar i Panama, där svenskarna kan ha mutat sig till en licens att driva bank.

Lasse Wierup DN

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=829496

Falskt bankupplägg planerades tillsammans med advokat

De åtalade svenskarna planerade att starta en bank även i Sverige. För att själva slippa synas diskuterade de och en svensk advokat hur Finansinspektionen skulle vilseledas. Planerna framgår av ett avlyssnat telefonsamtal från våren 2006 som ingår i polisutredningen och som DN tagit del av.

Tänk på det folk och fä, inte snacka så mycket skit i telefon, men det vet ni ju redan.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=829494

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar