tisdag, april 21

Laglöst land? Polis berättade om den organiserade brottsligheten i Dalarna


( Nedan läser du på egen risk, många fördomar och överdrifter, och han borde ju veta men han vräker på, nån som filmade eländet? )

Mats Jonsson, chef för polisens kriminalunderrättelsetjänst i Dalarna, var gäst på Bio Kontrast i måndags. Hans föredrag om organiserad brottslighet i Dalarna väckte tankarna hos många.

En flaska smuggelsprit eller en fräck t-shirt med siffrorna 81 på kan tyckas harmlösa saker. Men köper du dem är du med och gynnar den organiserade brottsligheten i Sverige.

- Man brukar kalla dem 1% MC-gäng.

Defence Fund = Sköter ofta t-shirts försäljningen och vars pengar går direkt till medlemmar i fängelse.

Good Standing = En medlem får tillåtelse att gå ur organisationen - måste dock oftast betala höga summor samt begå riktigt grova brott för att det ska ske. Medlemstatueringen får ett kryss och ett utgångsdatum samt signaturen Good Standing.

Bad Standing = En medlem sticker och därmed blir lovligt byte. Finns exempel på hur man tagit bort medlemstatueringen med vinkelslip - utan bedövning.

Patchar = Förtjänstmärken efter olika "uppdrag". Ett märke med texten "Filthy Few" betyder att du mördat för klubbens räkning.

FTW = Fuck the World ("Skit i världen")

ACAB = All cops are bastards ("Alla snutar är idioter")

81 = Åttonde och första bokstaven i alfabetet = H A = Hells Angels

I Dalarna finns i dag en fullvärdig Bandidos klubb i Borlänge med stödpersoner i form av X-Team i Ludvika och Falun och Red Devils i Falun är snäppet under fullvärdig Hells Angelsklubb.

En stor del av MC-klubbarnas ekonomi styrs av narkotikaaffärer men en annan stor del plockar man in via smuggelspriten. En uppgift som fick delar av biosalongens besökare att haja till.

- Av någon anledning får vi väldigt lite tips om just den verksamheten, sa Jonsson och tittade publiken i ögonen.

Mats Jonsson berättade också om t-shirts försäljning vars avkastning går direkt till MC-gängens medlemmar som sitter i fängelse.

http://www.dt.se/nyheter/leksand/article422176.ece


Huvaligen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar