tisdag, april 28

I går inleddes rättegången angående mened och anstiftan till mened vid Norrköpings tingsrätt.

Bakgrunden till detta är den rättegång som ägde rum i januari där fyra personer vittnade till en 43-årig mc-gängmedlems fördel, vilket bidrog till att han friades från misshandel av en polis. I förra veckan åtalades de fyra personerna för mened och 43-åringen för anstiftan till mened.

re av de åtalade har erkänt att de ljög under rättegången och berättade under gårdagen hur 43-åringen bett dem ställa upp som falska vittnen.

En av dem ljög för att göra en god vän en tjänst, men andra ställde upp under stor press. En 42-årig man som uppger att han blivit misshandlad av medlemmar i Red and White crew, Hells Angels supportergrupp, var rädd för att bli misshandlad ännu en gång om han inte ställde upp som falskt vittne.

Rättegången fortsätter nästa måndag. Då ska bland annat den 43-årige mc-gängmedlemmen höras
http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/artikel.aspx?articleid=4865471

Den åtalade, en 42-årig man, är av de tre personer som erkänner att de begick mened i rättegången där en 43-årig medlem i f d Top Side MC i Åby stod inför rätta för misshandel av en ledig polis i ett bråk på krogen Bomullsfabriken hösten 2007.

De lögnaktiga vittnesmålen ledde till att 43-åringen frikändes. Nu står han åter inför rätta, åtalad för anstiftan till mened. Han nekar, i likhet med en fjärde menedsåtalad.

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5153764

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar