tisdag, oktober 14

Hårdare tag mot kriminella i Göteborg


På tisdagen gick det officiella startskottet för Göteborgs kraftsamling mot den organiserade brottsligheten. Göteborgs stad och tio myndigheter ska tillsammans göra livet svårare för kriminella.

Organiserad brottslighet tar sig många uttryck. Det som främst märks är det som sker på gator och torg. Men organiserad brottslighet sker också i det fördolda.

– Den organiserade kriminaliteten nästlar in sig i samhället, det är därför den är så farlig. Den hotar vår demokrati i grunden genom att man hotar tjänstemän eller att man skapar sig inflytande på områden där andra ska ha inflytande.

– Man ser inte den organiserade brottsligheten så tydligt som skottlossningar, men det här är det långsiktiga demokratiproblemet. Släpper det här i väg så tappar vi demokratin i grunden.

Tanken är bland annat att myndigheterna och staden tillsammans kan göra det enklare för personer att hoppa av de kriminella gängen. Dessutom ska man ha bättre koll på vilka som hyr stadens lokaler och vilka som finns med i den kommunala upphandlingen.

Kort sagt så ska det bli svårare att vara kriminell. Sådant kan Försäkringskassan som är en av myndigheterna hjälpa till med.
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2376271

Lyssna på Stadsdirektör Åke Jacobsson i Göteborg: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1400409&BroadcastDate=&IsBlock=0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar