tisdag, augusti 19

Red Devils i Falun väljer ny president



Enligt Dalarnas Tidningar har detta hänt:

Januari 2007

Faluklubben Creutz MC utses till Red Devils hangaround chapter.

Det innebär att klubben ska genomgå en provperiod för att inom ett drygt ett år utses till fullvärdig Red Devils-avdelning. Red Devils är Hells Angels officiella supporterklubb.

Creutz president, en 36-årig man från Falun, får förtroende att leda den nyutnämnda hangaround-avdelningen.

December 2007

Polisen slår till mot Red Devils lokaler i Falun. Vid en razzia, som föranletts av en misstanke om att olaglig kameraövervakning pågår, hittar polisen vapen, narkotika och alkohol.

Bland flera medlemmar grips klubbens president. Samtliga släpps efter förhör.

Maj 2008

Ett samarbete mellan flera myndigheter resulterar i att polisen i gryningen den 13 maj slår till mot flera personer i Stockholm och Dalarna.

En av dem som grips är ledaren för Red Devils Falun. Han misstänks, tillsammans med andra personer med koppling till klubben, för grov ekonomisk brottslighet. Vid husrannsakan i klubblokalen i Falun beslagtas flera fordon.

Ett av dem, en ny Harley Davidson, visar sig tillhöra en känd Dalaadvokat.

Juni

26:e

Rättegången inleds.

Juli 2008

11:e

36-åringens namn dyker upp i en amerikansk åklagares utredning. Han ska, enligt åklagaren, smugglat motorcykeldelar från Kalifornien till Sverige och riskerar 20 års fängelse om han döms i amerikansk domstol.

14:e

Den amerikanska polismyndigheten, FBI, redogör på sin hemsida att 36-åringen är misstänkt för grova brott tillsammans med personer som har kopplingar till den organiserade brottsligheten.

18:e

Mc-ledaren döms till fyra års fängelse för grova skattebrott i Falu tingsrätt. Domen har överklagats och tas upp i hovrätten den 12 september.

Publicerad: 2008-08-19 Presidenten har hoppat av ???

Den 36-årige mannen som länge varit president för mc-klubben Red Devils i Falun meddelar nu att han inte längre är medlem.

http://www.dt.se/nyheter/falun/article342982.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar