torsdag, augusti 21

Medlemmar i militärligan mordmisstänkta


Två män har anhållits misstänkta för att ha rövat bort och mördat en man i Polen i julas. Männen ingick i den så kallade militärligan som dömdes för grova brott på 90-talet.
Av militärligans medlemmar hade de flesta kopplingar till Dalarna.

Sedan tidigare sitter redan en man häktad misstänkt för samma brott. Motivet tros vara ett bråk efter en miljonkupp.

Under onsdagen greps två bröder, 38 respektive 42, år efter att ha varit anhållna i sin frånvaro. Männen är misstänkta för människorov och mord. En av dem greps i Uppsala och den andra i Nacka.

– De två är kända våldsbrottslingar, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen, till TT.

Bröderna ingick båda i den så kallade militärligan som dömts för grova rån på 1990-talet, skriver Dagens Nyheter på nätet.

Kjell Lindgren vill inte uttala sig om vilka beslag polisen har gjort vid gripandena, som gick lugnt till.

Männen misstänks för att ha förmått en man att resa till Polen strax före julhelgen förra året där han senare ska ha mördats.

Sedan i maj sitter en 37-årig man häktad misstänkt för samma brott.

Varken mordvapnet eller offret har hittats, men flera skäl gör att den svenska polisen nu är övertygad om att svensken dödats och att kroppen gömts undan.

Enligt vice chefsåklagare Henrik Söderman har mordet samband med ett iscensatt rån mot säkerhetsbolaget Falck Security. Ett bråk om bytet, 22 miljoner kronor som aldrig återfunnits, ska ligga bakom det som hänt, skriver DN.

Tillsammans med andra gärningsmän ”rånade” en nu dömd Falcks-väktare sin egen värdetransportbil i Akalla i januari 2005. Tidigt på trettondagsafton tömdes värdetransporten på pengarna, som flyttades över till en personbil av två kumpaner till väktaren.

Den häktade 37-åringen är, utöver mord och människorov, även misstänkt för grov stöld vid Akallakuppen.

TT http://www.dt.se/brottsplats/article343807.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar