onsdag, augusti 20

Känd dörrslusk i Sthlm ( Kallas VD ) häktad för mord efter värderån

Häktad för mord efter värderån
Strax före jul ifjol försvann en svensk man under märkliga omständigheter i Polen. En 37-årig ordningsvakt från Stockholm sitter nu häktad för människorov och mord. Motivet tros bottna i ett bråk om rånpengar.

Det förmodade mordoffret, som var i 40-årsåldern och bosatt i södra Stockholm, är fortfarande borta.

Flera saker gör att polis och åklagare är övertygade om att svensken blivit mördad.

– Teknisk bevisning och annat styrker enligt min uppfattning att den misstänkte ligger bakom, säger chefsåklagare Henrik Söderman.

Den häktade ordningsvakten är den siste som säger att han sett mannen i livet. Tillsammans hade de båda flugit till Polen från Stockholm för att göra en affär.

Besöket i Polen skedde några dagar före julafton 2007 och skulle bara pågå i något dygn. Ordningsvakten var också hemma i god till julafton som planerat. Den andre återvände däremot aldrig till sin väntande familj.

– När jag fick veta att den här killen som varit med flög hem ensam blev jag orolig, har den försvunnes sambo berättat för DN.

Sambon, som slog larm till polisen, visste att männen länge varit ovänner. Till henne hade den försvunne dock sagt att allting skulle redas upp under resan.

– Jag minns att han pratade om att de skulle besöka något finansbolag och göra upp en affär.
När ordningsvakten förstod att polisen fått försvinnandet på sitt bord anmälde han sig själv hos polisen. Efter ha lämnat en version som gick ut på att hans sällskap gett sig av ensam för att köpa narkotika anhölls han för människorov. Redan några senare släpptes han dock igen. Åklagarens bedömning var att bevisen inte räckte.

Men efter fortsatt utredning anses alltså bevisen ha stärkts. I maj i år greps den 37-årige mannen och anhölls på nytt. Sedan dess har han suttit häktad.

Förutom människorov och mord är 37-åringen misstänkt för grov stöld i Akalla i januari 2005.

Den grova stölden ska ha skett redan 2005 och gällt mycket pengar.

– Det verkar ha varit då, säger en polisutredare som jobbar med fallet.


Lasse Wierup DN

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=818110

2 kommentarer:

  1. Dörrvakten kallas i folkmun VD, har jobbat påallt från Tritnaha till East, Cafet.

    Mr B

    SvaraRadera
  2. kul att bli uthängd. inte ens skit-Expressen har skrivit vem som är häktad... och va fan vet du om VD?

    SvaraRadera