torsdag, juli 9

Tingsrättens dom mot MC Sweden-medlem står fast

Hovrätten fastställde den tidigare domen i Tingsrätten mot den 43-årige medlemmen i MC Sweden Norrköping, före detta Top Side MC.

Åklagaren hade yrkat på att han också skulle dömas för misshandel, men fick inte gehör för det i hovrätten.I mitten på maj dömdes 43-åringen, till ett års fängelse för tre fall av anstiftan till mened. Det hela började med ett bråk inne på krogen Bomullsfabriken den 14 oktober 2007. 43-åringen och en polis, som inte var i tjänst, kom av någon anledning i bråk med varandra.

Polismannen gjorde en polisanmälan om misshandel och det ledde till åtal mot 43-åringen. Fyra vittnen hävdade dock att 43-åringen var oskyldig till misshandeln, vilket ledde till att 43-åringen friades.

De tre av vittnena har senare i polisförhör erkänt att de ljög i rätten efter instruktioner av 43-åringen, vilket framkommit i telefonavlyssning av 43-åringen i ett annat ärende.

43-åringen åtalades för anstiftan till mened och de tre vittnena åtalades för mened. När rättegången hölls vid Norrköpings tingsrätt erkände bara två att de vittnat falskt. Men alla tre - en 35-årig kvinna, en 35-årig man och en 42-årig man - som tidigare erkänt mened dömdes till fyra månaders fängelse.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5391172

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar