lördag, juli 25

Mc-klubbens lokal är klassad som lagerlokal. Vid ändring av verksamheten krävs bygglov.

Mc-klubben F.A.N. outsiders hotas att kastas ut ur sina lokaler på Norra Skolgatan. Det saknas bygglov för verksamheten i klubblokalen. Kommunen har nu skrivit till fastighetsägaren och meddelat att det krävs bygglov.

Mc-klubben i Skurup sympatiserar med Hells Angels, enligt polisen.

Men Skurups kommun tillbakavisar anklagelser om att man vill ha ut klubben på grund av anknytning till Hells Angels.
http://www.ystadsallehanda.se/article/20090725/SKURUP/94362322/1069

MC-Klubben F.A.N MC OUTSIDE hotas med att kastas ut från sina lokaler på grund av det uppges saknas bygglov för verksamheten. Kommunen uppger att det är frågan om en ny verksamhetsform och då krävs bygglov för ändrad verksamhet! Men enligt Fastighetsägaren är det långt ifrån någon ny verksamhet. "– Det har funnits en rad olika verksamheter under 20 års tid.
Det verkar som om det är fult att köra mc." Läser man den tidigare artikeln i ämnet: http://www.skd.se/article/20090629/NYHETER/693118021/1017/*/SKURUP/mc-mekare-hotas-att-kastas-ut-ur-lokaler så blir i ett slag motiven uppenbart: "När Skubabageriet lade ner för 25 år sen delade den förre ägaren in lokalen i nya utrymmen som hyrdes ut. Sedan dess har här varit flera olika verksamheter. Dessutom hade Skubabagaren service av bilarna i anslutning till varuutlastningen. – Och det såldes bilar. Jag har själv en folka-bubbla från 1965 som jag köpte här, säger Rolf Fjell.Huset köpte han för cirka 20 år sedan.I samma fastighet finns i dag olika företag inom byggbranschen. Men enligt Rolf Fjell är det bara den delen där man mekar med motorcyklar som kommunen är intresserad av."

Det är således uppenbart att det bara är frågan om ännu en form av trakassering och förföljelse initierad av polismyndigheten och iscensatt av kommunföreträdare! Många verksamheter av skiftande art äger och har ägt rum under långa perioder i lokalerna och trots att det bland annat inneburit mekande med bilar, som väl för alla framstår om en närmast identisk verksamhet, så har det aldrig framkallat krav på bygglov. Nej, sanningen står istället att söka i polisens yttrande att MC-klubben sympatiserar med Hells Angels: "Polisen är tydlig med att Skurupsklubben har anknytning till Hells Angels. YA har varit i kontakt med flera av varandra oberoende poliser och fått samma besked."

Vidare uttalar Kriminalkommissarie Leif Billing, Länskriminalen i Malmö:
"– Det förhåller sig som så att kör man mc och bär väst med emblem måste man ta ställning för eller emot Bandidos eller Hells Angels. Gör man inte det blir man uppsökt och ställs inför ultimatum."

Frågan man osökt ställer sig i sammanhanget är: Tror polismakten verkligen på sina egna lögner eller är de bara patologiska lögnare av naturen? För detta är tillsammans med det tillsynes helt omättliga begäret av större resurser till polisen och ett inbyggt alltigenom illvilligt hat gentemot mc-världen de enda möjliga alternativen. Fel av mig! Det finns faktiskt två skäl till: Att polisen inte förmår fullgöra sina arbetsuppgifter och verkligen är så inkompetenta att de inte förmår få fram eller se sanningen av sitt eget spanings- och underrättelsematerial, nämligen att all mc-kriminalitet är en fråga om de enskildas kriminalitet. Det sista skälet är lika troligt som de andra här anförda nämligen att polisen består av närmast imbecillita individer som inte kan tillgodogöra sig grundläggande kunskap rörande mc-världens drivkrafter och mekanismer och därför hela tiden styrs av verklighetsfrånvända uppfattningar.

Vi kan fastslå att umgänget med personer från en annan mc-klubb är det grundläggande, för att inte säga end skälet till den hotade vräkningen. Vi kan vidare fastslå att polisen försöker sprida en ny form av lögn nämligen att varje klubb måste ta ställning för en av två aktörer på bikerklubbsarenan vilket om det skulle vara sant, ofrånkomligen gör att alla klubbar, i polisens värld, kan sorteras in under antingen det ena eller det andra facket. Och, oavsett vilket fack de räknas till, ofrånkomligen är kriminella mc-klubbar. Ett smart drag av polisen men inte med verkligheten överensstämmande. Ty ingen mc-klubb tvingas till någon form av ställningstagande. det är bara fria fantasier från en alltmer desperat och paranoid polisstyrka. En polismyndighet som de senaste åren fått tillgång till enorma resurser men som inte genom vare sig statistik eller annan bevisföring kan visa att mc-klubbarna är kriminella. Därför, har vi sett och kommer att fortsätta få se allt fler märkliga former av fantasifoster.
Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

http://payback-name.blogspot.com

1 kommentar:

  1. Undrar hur länge snuten ska få kalla folk kriminella utan grund. Enligt det resonemanget är även blue knights och andra mässingsklubbar också kriminella. För tydligen sympatiserar man med BMC eller HA så fort du har ryggtryck. Undrar om Harley Owners Group håller med.

    SvaraRadera