torsdag, juli 23

Nytt kriminellt nätverk har synts i Stockholm - Black Cobra


De kriminella nätverken Bandidos och Hells Angels kan vara på väg att få en konkurrent i huvudstaden. Stockholmspolisen har på senaste tiden uppmärksammat flera personer klädda i Black Cobra-tröjor, något som kan tyda på förstadier till en etablering.

Det Malmöbaserade kriminella nätverket Black Cobra kan vara på väg att etablera sig i Stockholm och andra delar av landet. Malmötidningen Sydsvenska Dagbladet har via polisens lokala underrättelsechefer fått uppgifter om att nyckelpersoner ur organisationen på senaste tiden observerats i kontakt med kriminella i flera större städer. Polisen befarar att kontakterna är försök att starta nya avdelningar.

- Det finns information om att de söker sig upp över hela landet, säger Bengt Nylander, underrättelsechef vid länskriminalen i Stockholm till Sydsvenskan.

I Stockholm har flera personer synts i tröjor med Black Cobra-emblem, en symbol om medlemstillhörighet att likna vid mc-gängens västar med ryggmärken.

- I dagsläget vet vi inte om de här personerna är lokala eller bara på genomresa. Vi kan alltså inte påstå att de finns etablerade i Stockholm, men det kan i alla fall tolkas som att de undersöker marknaden, säger Bengt Nylander till DN.se.

http://www.dn.se/sthlm/nytt-kriminellt-natverk-har-synts-i-stockholm-1.916783

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar