onsdag, juli 15

SONS OF ANARCHY - COMPLETE SEASON ONE


Sons of Anarchy is an FX television series starring Charlie Hunnam, Ron Perlman, and Katey Sagal about the lives of a close-knit motorcycle club operating in Charming, a fictional town in the San Joaquin Valley in Northern California. Sons of Anarchy was created by Kurt Sutter, a former writer and producer on The Shield, another FX television drama.

Enjoy!

Ride into this world, all alone.
God takes your soul, you’re on your own.
The crow flies straight, a perfect line,
on the devil’s bed, until you die.
Gotta’ look this life in the eye.

Det är första gången vi ser en renodlad bikerserie på det sätt som den visas upp här. Alla förutfattade klychor om Outlaws gäng och deras värld finns med och de staplas i hög på varandra.

Där finns den hårde presidenten över klubben Clay, spelad av den utmärkte Ron Perlman (Hellboy), som inte lägger fingrarna mellan då det behövs hårda och brutala beslut. Något sliten är han och ibland hålls han uppe endast av hans ännu tuffare kvinna Gemma, spelad av Katey Sagal (Peg Bundy från Våra värsta år), som är mor till vad som måste betecknas som huvudkaraktären i hela serien Jax (spelad Charlie Hunnam).

Dessa tre karaktärer är huvudingridiensen i serien. Jax far var en av grundarna till klubben (the first 9) och president. Hans död ligger dold i mörkret och sanningen om hans bortgång och intentioner med klubben är en grund till att Jax har stora tveksamheter kring Clays sätt att styra klubben. Den förutsättningslösa lojaliten finns inte längre och det blir alltmer en uppdelning i de som tror på det gamla sättet att styra klubben och de som vill föra det mot något nytt.

Sons of Anarchy är mångfacetterad som serie. Det är ett förstklassigt drama med klassiska inslag av son mot styvfar, en mor med så stora hemligheter att hon utan att fundera vidare på det kan offra vem som helst för att bevara dem, även kanske den hon älskar mest av alla. Huvudkaraktären har även själv en komplicerad kärlekshistoria med två kvinnor och en nyfödd son. Djupet i Sons of Anarchy går att härleda till klassiska dramer av William Shakespeare.

Serien är också fylld med action, relativt brutalt våld, fantastiska dialoger, läcker miljö och en underbar musik. Vissa stunder känns det som du är inne i det klassiska spelet Full Throttle.

Till allt detta har vi minutiöst mejslade karaktärer i alla roller, enda ner till han som spelar prospect i klubben. Rollbesättningen är imponerande stark. En av mina absoluta favoriter finns med som en biroll i en något korrumperad sheriff, Dayton Callie som spelade Charlie Utter i den bästa Western serien någonsin, Deadwood.

Finns det några minus då?
Jodå, att det finns så många brutala maffialiknande gäng kring den lilla staden Charming är kanske lite väl otroligt. Vi har Nazistgänget, Sons of Anarchy, The Mayans och The Niners. Om jag inte missminner mig så fanns det också något Koreanskt gäng i de första avsnitten som hörjade omkring där också.

Det kanske är något många för att det skall bli en helt realistisk serie, men och andra sidan vem vill ha det?

Jag rekommenderar Sons of Anarchy det allra starkaste jag kan.
Det är en ny, fräsch serie som har många vändningar och riktigt bra manus. Spänningen i serien byggs upp för varje avsnitt och du blir inte besviken över de vändningar serien tar. Det tog inte många avsnitt för mig att bli emotionellt involverad i karaktärerna och då har en serie lyckats enligt mig.

Råd: Se den!

http://thepiratebay.org/torrent/4537440/SONS_OF_ANARCHY_-_COMPLETE_SEASON_ONE_-_NOMAD13666

1 kommentar:

  1. såg första och andra avsnitten så bra var de inte.. ska fortsätta kolla på resten hoppas de blir bättre

    SvaraRadera