fredag, juli 10

Frias från polismisshandel - igen

Hovrätten fastställer tingsrättens dom angående den medlem i Hells Angels MC Norrköping som i maj dömdes för anstiftan till mened. Åklagaren yrkade på att 43-åringen även skulle dömas för polismisshandel vilket hovrätten inte höll med om.

Bakgrunden till härvan är den rättegång som ägde rum i januari där fyra personer vittnade till en 43-årig mc-gängmedlems fördel, vilket bidrog till att han friades från misshandel av en polis.


Senare fattades misstankar om att personerna som vittnat om polismisshandeln ljög för tingsrätten. I tingsrätten dömdes tre av fyra för mened och 43-åringen dömdes till ett års fängelse för anstiftan till mened.


Nödvärn


Åklagaren överklagade tingsrättens dom angående polismisshandeln när det visade sig att tre av fyra vittnen hade ljugit. Hovrätten fastställer dock tingsrättens tidigare dom och friar ännu en gång mc-gängmedlemmen från polismisshandeln. Enligt hovrätten handlade 43-åringen i nödvärn när han slog till polisen som vid tillfället var ute och festade tillsammans med vänner på Bomullsfabriken.


Åklagaren överklagade även tingsrättens friande dom mot den 39-åring som misstänktes för mened. Inte heller det fick åklagaren något gehör för.

http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4932608

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar