måndag, juni 16

Bandidos stödklubb vräkt från Klippanpub

Det kriminella mc-gänget Bandidos stödklubb i Klippan står utan lokal. I fredags sparkades klubben ut från Pub Daltons.

Fram till för bara några dagar sedan räknade stödklubben med att i stället kunna flytta in på Ängelholmsgatan. Men hyresvärden anade oråd och sa nej, berättar Bengt Svensson, moderat kommunalråd i Klippan.
– Jag har talat med hyresvärden, som är mycket seriös, och fick veta att de blivit uppvaktade. Men man anade oråd och sa nej, säger Svensson.

Företaget Heimstaden äger huset där Daltons ligger. Bolagets jurister har länge arbetat för att tvinga ut Bandidosklubben på orten från lokalen.

Klubben hette tidigare Loyalty BFL, men den organisationen las nyligen ner. Medlemmarna gick i stället in i X-team, stödklubb till Bandidos.

Men hyrorna på Daltons har inte betalats på länge. Och Heimstaden förvarnade om att låsen skulle bytas förra fredagen.
– Under natten flyttade de ut sina grejer och nu kommer de inte in, säger Bengt Svensson.
– De här människorna är helt oönskade. Deras verksamhet är en black om foten, vilket samhälle det än är som drabbas av dem, säger Bengt Svensson.

Bandidos i Skåne framstår alltmer som en skugga av den hotbild polisen mötte i fjor. Högkvarteret i Helsingborg finkammades av polisen tidigare i våras. En medlem har sedan dess dömts för ekobrott.

Loyalty BFL i Sjöbo sparkades ut från sin lokal och gick in i Bandidos provavdelning i Ystad. Den provavdelningen är nu krossad genom en massiv insats från polisen i samarbete med andra myndigheter Enstaka medlemmar har gått in i X-team på Fortunavägen i Malmö, som nyligen blev provklubb. Polisen gör regelbundet razzior och personkontroller där.


Flera Klippanmedlemmar uppges ha lämnat klubben. En Klippanbo, som var vicechef i Ystad fram till oktober, dömdes nyligen för brott, och åtalades i veckan för mordförsök. http://sydsvenskan.se/sverige/article336317.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar