lördag, juni 14

Anhöriga vill dödförklara före detta Hells Angelsmedlem

I oktober 2000 försvann 30-årige Fredrik Lindberg. Vid försvinnandet var han bosatt i mc-gänget Hells Angels fort i Hasslarp och polisen utgår ifrån att han blivit mördad.

Fredrik Lindberg hade varit medlem i Hells Angels under några år. Men blev utesluten i bad standing. Polisen menar att han utfört någon form av solidaritetsbrott och därför blivit mördad.

Länskriminalen gjorde husrannsakan Hells Angels klubblokal i sin jakt på spår. Men det gav inget och fortfarande finns det ingen misstänkt för mordet.

– Det är flera år sedan vi gjorde något i den här mordutredningen, säger Börje Sjöholm, spaningsledare på länskriminalen när försvinnandet inträffade.

Länskriminalen tror inte att mordet har skett i klubblokalen.

Det finns likheter mellan fallet med Fredrik Lindberg och Morgan "Molle" Blomberg som försvann under 1999.

– Båda två försvann i samma svep som de blev uteslutna ur Hells Angels och vi är säkra på att försvinnandena har med uteslutningen att göra, säger Börje Sjöholm.

Det finns också fler beröringspunkterna mellan de två försvunna.

– De två hade ett nära förhållande och Molle var Fredriks fadder i Hells Angels, säger Börje Sjöholm.

Nyligen ansökte Fredrik Lindbergs anhöriga om att han ska dödförklaras.

– De har tidigare försökt få honom dödförklarad i Helsingborgs tingsrätt. Men då gällde andra regler och det gick inte, säger Jan Bodell på Skatteverket i Solna som hanterar dödförklaringar.

Förr krävdes det att någon varit försvunnen i tio år för att en dödförklaring skulle kunna ske.

– Om folk sett att någon ramlat ner från en bergstopp kan man få omedelbar dödförklaring, säger Jan Bodell.

Annars är den längsta tid man behöver vänta fem år. Skatteverket har i en annons efterlyst uppgifter om Fredrik Lindberg. Hör ingen av sig senast den 23 december blir han dödförklarad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar