tisdag, mars 17

Black Cobra etablerar sig i Malmö

En medlem i det kriminella gänget Black Cobra anhölls på onsdagsmorgonen i Malmö, misstänkt för grovt vapenbrott.

Black Cobra är ett av gängen i det blodiga gängkriget som pågår i Köpenhamn. Och nu bekräftar Skånepolisen att Black Cobra har mellan 20 och 30 medlemmar i Malmö.

- Ytterligare en person som togs in till förhör efter vapentillslaget igår men som släpptes tillhör Black Cobra, säger Henrik Malmqvist, chef för länskriminalen i Skåne.

Igår kväll slog Skånepolisen till mot en lägenhet i Rosengård på von Rosens väg - polisen beslagtog en skarpladdad pistol och magasin till en k-pist.

Fem personer togs in till förhör, en 22-åring anhölls på onsdagmorgonen misstänkt för grovt vapenbrott.

I Köpenhamn krigar just nu mc-gänget Hells Angels stödgrupp AK 81 mot Black Cobra.
Black Cobra finns sedan i fjol etablerat i Malmö och många har rötter i Mellanöstern.

- Det finns personliga kopplingar. Danska Black Cobra-medlemmar har flyttat till Malmö, vet vet vi, och de senaste månaderna har de varit aktiva ute i miljöerna, de är synliga. Det handlar om utpressning och vapenbrott, bland annat, berättar länskriminalens Börje Sjöholm som är chef för Operation Targa, den speciella satsningen mot gängkriminalitet i Skåne.

Igår häktades tre personer i Malmö som också är medlemmar i Black Cobra, misstänkta för utpressning av en Malmöföretagare på 200 000 kronor alternativt 100 000 kronor samt en bil.

Dessutom finns en underavdelning till Black Cobra, som kallar sig Black Scorpions:
- De är betydligt yngre, vissa 12-13-åringar, fortsätter Börje Sjöholm.

2 kommentarer: