onsdag, januari 28

Polisen varnar för falska bilhandlare

På utsidan ser de ut som seriösa bilförmedlare. Men bakom fasaden finns individer med tung kriminell bakgrund. På bara någon månad har tiotalet bilägare i Malmö lurats på hundratusentals kronor.

I skyltfönstret glänste bilar av märkena Ferrari, BMW och Porsche. På sin hemsida lovade företaget ”bra pris och en trygg affär” för alla som funderade på att sälja sin bil via förmedling.

Men enligt polisen var lyxbilarna rekvisita, de säljande orden tomma och den centrala demonstrations­lokalen en täckmantel för en systematisk häleri- och bedrägeriverksamhet.

Som en fingervisning greps i förra veckan en 22-årig kvinna misstänkt för grovt häleri efter att ha fått en Porsche överskriven på sig. Hon har en nära relation till en man som är välkänd av polisen. Mannen har bland annat suttit häktad misstänkt för mord och dömts för grovt vapenbrott. Sportbilen, som i nypris värderas till över 600 000 kronor, överläts utan att den 29-årige ägaren fick några pengar.

Lennart Hansson är helt övertygad om att det egentligen är tungt kriminella personer som står bakom bluffirmorna, oavsett vad informationen i bolagsregistret gör gällande.
– Detta rör sig om kriminella ligor – de är allätare och sysslar med allt, säger han.

sydsvenskan.se/malmo/Polisen-varnar-for-falska-bilhandlare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar