tisdag, maj 20

Sju miljoner i kvarstad hos factoringbolagen. Den 67-årige nämndemannen och 41-åring ute från häktet.

Egendom till sju miljoners värde har belagt med kvarstad i två av de factoring-bolag som är inblandade i svartjobbsaffärerna kring mc-klubben Red Devils företrädare. Vidare läggs kvarstad på en fordran om 900 000 kronor mot en häktad 39-åring från Hägersten. Han misstänks för att ha utfärdat falska fakturor om cirka 4,4 miljoner kronors värde i de aktuella affärerna.

De båda factoringbolagen är familjeföretag som leds av den häktade 67-årige nämndemannen Per Olof Zethrin. Enligt ansökan om kvarstad finns skäl att förvänta sig att den skattemässiga effekten av de misstänkta bokföringsbrotten blir företagsbot som frö de aktuella bolagen blir fem respektive två miljoner kronor. 67-åringen har motsatt sig kvarstaden.
Såväl den 67-årige nämndemannen som en 41-åring sonen Johan Zethrin sonen som släppts ur häkte är misstänkta för grova bokföringsbrott i de båda factorinbolagen. Det kan noteras att misstankarna mot 67-åringen är graden starkare än mot hans 41-årige kollega.
39-åringen är enligt kvarstadsbeslutet misstänkt för grovt osant intygande, förmodligen utfärdande av falska fakturor.
Överklagat
En av de misstänkta, en 24-årig kvinna, har överklagat häktningen till Svea hovrätt. Hon är liksom sin sambo misstänkt för grovt bokföringsbrott. Kvinnan hävdar i överklagandet att hon berättat allt hon vet om den aktuella verksamheten och att hon har en 19 månader gammal dotter att ta hand om. Hon påpekar att också barnets far är frihetsberövad.
Vid häktningsförhandlingen hävdade åklagaren att 24-åringen måste ha hört samtal mellan de h häktade männen och att det var av vikt att kunna kontrollera hennes uppgifter medan hon är frihetsberövad.
24-åringen hävdar i inlagan att hon inte har något att tillföra målet och att hon inte på något sätt kan påverka utredningen.

http://www.dalademokraten.se/Nyheter/Dalarna/61405/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar