lördag, december 29

Känd Hells Angels-medlem knivskuren


Den ledande Hells Angels-medlemmen Jönke Nielsen blev knivskuren och är nu själv häktad för dråpförsök. Det var natten till fredag som Jönke enligt dansk polis blev angripen utanför en krog i Nörrebro i Köpenhamn. På fredagen häktades även Jönkes kamrat och den 22-årige angriparen.

Jörn ”Jönke” Nielsen, 47, är den mest kände medlemmen av Hells Angels i Danmark. Tungt kriminellt belastad och dömd för mord, känd som mc-gängets talesman och chefredaktör för tidningen Scanbike.

Höggs två gånger

På torsdagskvällen passerade han tillsammans med en annan man utanför restaurangen Det gamle Sted i Nörrebro, ett känt tillhåll för Hells Angels i Köpenhamn. Enligt Ekstrabladet på nätet ska en 22-årig man ha hoppat på Jönke och stuckit honom två gånger i magen med kniv. Därefter utbröt ett vilt slagsmål och enligt polisen ska Jönke ha utdelat flera knivhugg mot 22-åringen, som flydde från platsen i bil. Färden slutade bara något kvarter bort när bilen körde in i ett räcke, hans skador var livshotande. Jörn fördes till sjukhus av sin kamrat. Tillståndet var inledningsvis kritiskt, men förbättrades och på fredagsmorgonen var tillståndet stabilt, uppgav danska medier. En kort stund senare greps även kamraten. Jönke Nilsen kom på fredagen till häktningsförandlingen på bår men kunde inte höras i rätten. Han och den 24-årige kamraten häktades dock i 24 dagar, uppger Danmarks Radio. 22-åringen var fortfarande för skadad för att skadad för att höras i rätten, men även han häktades.

Narkotikahandel

Uppgörelsen misstänks vara en del i kampen om narkotikamarkanden mellan Hells Angels och andra gäng, uppger Ekstrabladet.
Flera Hells Angels-medlemmar fanns samlade för en julfest i Ishöj utanför Köpenhamn. När beskedet om att Jönke Nielsen skadats nådde gruppen begav sig flera medlemmar till Köpenhamn. Polisen fruktade hämndaktioner och satte in extra resurser för att möta hotet, skriver Ekstrabladet.
Jönke Nielsen dödade 1984 ledaren för ett konkurrerande mc-gäng och dömdes senare till 16 års fängelse. År 2001 dömdes han på nytt för inblandning i mordet på en man på ett diskotek i Ålborg på Jylland.

http://www.kvp.se/nyheter/1.983285/kand-hells-angels-medlem-knivskuren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar