lördag, december 29

Jønke stukket ned på Nørrebro . Hells Angels Danmark







Rockeren Jørn Jønke Nielsen fra Hells Angels og en mand af anden etnisk herkomst blev til aften såret af kniv­stik under et slagsmål på hjørnet af Ægirsgade og Mimersgade på Nørrebro.

Manden af udenlandsk herkomst blev såret af knivstik i knæet, en balle og i lysken. Efter slagsmålet flygtede han i en Mazda, men kom ikke længere end 25 meter, før han sank sammen over rattet og kørte ind i et rækværk.

Hans tilstand var til aften ifølge den centrale leder af efterforskningen kritisk.

Jønke Nielsen fik et par knivstik i maven og er udenfor livsfare. Han kørte sammen med en anden mand fra stedet i en kassevogn. Den blev senere stoppet af politiet i nordvestkvarteret, hvor Jønkes kammerat blev anholdt.

Han havde forinden sat Jønke af på hospitalet. Det var ved 23-tiden ikke muligt at få oplyst, om også han er medlem af Hells Angels.

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-9842020.html?forside




Hells Angels opruster
Medlemmer fra AK81 beskrives som HA's bodyguards, og nogle af medlemmerne er blandt andet blevet anholdt med ulovlige våben
Rockergruppen Hells Angels har dannet en ny underafdeling med navnet AK81. AK81 blev ifølge Hells Angels dannet for et halvt år siden. På Hells Angels danske hjemmeside beskrives den som " en del af HAMC Denmarks nye struktur, hvor interesserede uden motorcykler får mulighed for at lære miljøet omkring klubben at kende. "

"Vi er hele tiden under pres fra myndighederne. Der er mange unge, der ikke har råd til at købe en Harley, men så har de mulighed for at komme ind klubben den vej," siger Jørn Jønke Nielsen til krimi.tv2.dk.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange medlemmer, den nye underafdeling af rockergruppen har. Men han siger, at der "er nok - nok til alt". Men han ønsker ikke at uddybe det.

Fra Hells Angels hjemmeside:

"Hells Angles Denmark informerer om AK81

AK81 er en del af HAMC Denmarks nye struktur, hvor interesserede uden motorcykler får mulighed for at lære miljøet omkring klubben at kende. Ak81 findes over hele landet, men er tilknyttet Hells Angels MC Denmarks syv afdelinger. AK81 kan kontaktes via HAMC Denmark."

Oprustning vækker interesse
AK81 har i et vist omfang været kendt af politiet.

"De udvider medlemssfæren, og det følger vi selvfølgelig, men det er for tidligt at sige, hvad det betyder," siger kriminalinspektør Kim Kliver fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter til krimi.tv2.dk.

AK81 står for "Altid Klar", mens tallet 81 står for bogstaverne HA - forkortelsen for Hells Angels. De ønsker ikke at oplyse hvad AK81 ønsker at være klar til.

"Vi noterer os det med interesse, set i lyset af den polarisering, der er mellem rockerne og det kriminelle indvandrermiljø," siger kriminalinspektør Kim Kliver fra Rigspolitiet.

For eksempel har Jørn Jønke Nielsen kaldt to fremtrædende medlemmer af indvandrerbanden Den International Club, DIC, for "To tosser bag tremmer" og sammenlignet dem med et æsel og en sjakal.

AK81 er en direkte del af Hells Angels, og derved adskiller de sig fra supportergrupperne "Red and White Support", som blev opløst for nogle år siden. Blandt andet fordi medlemmerne gjorde sig bemærket med kriminalitet og med at terrorisere lokalsamfundene med dummebøder.

"Red and White var noget løst, hvor man kunne betegne dem som officielle supportere. AK 81 er en tilbygning til vores optagelsesapparat" siger Jønke Nielsen.
Jørn Jønke Nielsen, rocker, Hells AngelsJønke Nielsen vil ikke uddybe, hvad 'Altid

AK81 beskrives som bodyguards
AK81 skønnes at have ca. 300 medlemmer, som altså hører under de enkelte afdelinger af Hells Angels. I slutningen af december offenliggjorde Hells Angels, hvordan medlemmerne af AK81 går klædt - i røde bluser med bogstaverne "AK81" samt hvilken afdeling af Hells Angels, de hører under.

AK 81 er af kilder i rockermiljøet overfor TV 2 blevet beskrevet som bodyguards, som skal beskytte de fuldgyldige medlemmer af Hells Angels. For eksempel blev to medlemmer af AK 81 fængslet for ulovlig våbenbesiddelse lillejuleaften.

Dagen før havdevidner lagt mærke til, at et par Hells Angels-rockere - blandt andet Jørn Jønke Nielsen - sad og spiste på et værtshus i Ny Østergade i Københavns indre by. Imens sad en gruppe fra AK81 og holdt vagt udenfor i deres biler.

Politiet samlede en større gruppe betjente og ransagede hele forsamlingen. Man fandt intet hos rockerne indenfor, men hos AK81 folkene udenfor fandt man to ladte pistoler. De to, der bar våben, blev varetægtsfængslet i 25 dage.

Desuden fandt politiet flere sæt særlige hjemmelavede handsker, der var forstærket på knoerne, så de kunne bruges som knojern.
http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-9210501.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar