lördag, december 22

Företagare tvingades betala till MC-torped




Företagaren blev uppringd av utpressare i somras. Enligt uppringaren hade företagaren en skuld på 300 000 kronor eftersom han ”blåst en kille”.

Utpressaren ringde från Stockholm och representerade vad företagaren uppfattade som Gangstras eller Gangsters MC.

24-åringen greps när han trodde att han skulle inkassera pengarna på Knutpunkten. Men kuvertet som 24-åringen tog emot innehöll inte sedlar utan papper och mannen som överlämnade kuvertet var inte företagare utan polis.

Mannen i andra ändan av luren sa att företagaren skulle bli kontaktad av någon med lokal anknytning, men så skedde aldrig och samtalet föll i glömska.
I slutet av oktober fick han ett nytt samtal. Den här gången var det en annan röst och en aggressivare ton.

Mannen sa att fått uppdraget av Gangsters MC och att det var dags att betala 300 000 inom 48 timmar.

– Jag skiter i om du blandar in folk. För vi är mer, vi är större, vi är organiserade. Du får ett helvete i resten av ditt liv om du inte fixar det här, säger den misstänkta utpressaren på det inspelade samtalet.

– Jag hoppas att du inte försöker få fram information på ett jävla band som du har hemma eller nånting, för då oooschj.

– Om jag åker på skit så åker du på hundra gånger mer skit, fattar du?

Vid rättegången erkände 24-åringen att han vid tre tillfällen under sensommaren och hösten ringt en företagare från Bjuv och krävt 300000 kronor. För att få tyngd i hotet utgav sig 23-åringen för att representera ett mc-gäng vid namn Gangstros MC.

- Såvitt jag vet finns det ingen klubb som heter Gangstros MC. Jag drog till med det bara, sa den ångerköpte 24-åringen under rättegången och urskuldade sig med att han ville hjälpa sin mor som befann sig i ekonomisk nöd.

Tingsrätten tar dock ingen hänsyn till ursäkten utan dömer 24-åringen till ett års fängelse för försök till grov utpressning. Att 24-åringen hotade med ett mc-gäng, som visserligen visade sig vara påhittat, anses vara en försvårande omständighet.

För den drabbade företagarens del resulterade hotet i att hans och hans familj tillvaro förändrades drastiskt och att familjen tvingades vidta säkerhetsåtgärder och söka läkarhjälp.

För den kränkning som företagaren utsatts för ska 24-åringen betala 20.000 kronor i skadestånd.
http://hd.se/helsingborg/2007/12/21/ett-aars-faengelse-foer-hot-med-mc/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar