fredag, mars 27

Overblik: Her er bandekonfliktens aktører


Hells Angels - Gennemsnitsalderen for HA-rockerne er ca. 39 år, mens rockerne i Københavner-afdelingerne gennemsnitlig er ca. 43 år.

AK81 - Gennemsnitsalderen er ca. 27 år. De fleste medlemmer er tilknyttet afdelinger, der bl.a. er placeret i Ishøj, Vesterbro, Nordvest og Århus.

Blågårds Plads-gruppen - Der er en markant konflikt med Hells Angels, da gruppen har overtaget dele af det narkotikamarked på indre Nørrebro, som tidligere har tilhørt HA.

Tingbjerg-gruppen - En såkaldt niveau-2 gruppe, der tæller 16 personer med anden etnisk baggrund end dansk

Mjølnerpark-gruppen - Denne niveau 2-gruppe, der holder til i bebyggelsen Mjølnerparken på ydre Nørrebro i København, tæller 30 medlemmer, primært med anden etnisk baggrund end dansk.

Bandidos - Rockergruppen er organiseret i 14 afdelinger, hvoraf flere i Nordsjælland og i Jylland, og består af 163 medlemmer, hvis gennemsnitsalder ligger på ca. 36 år. Rigspolitiet vurderer, at Bandidos aktivt søger at undgå at blive indblandet i konflikt med HA og banderne, men der har været en række konfrontationer mellem Bandidos og Black Cobra.

Sjælør-gruppen - Sidste år blev Sjælør-gruppen »ophævet« til en niveau 1-gruppe på grund af medlemmernes kriminelle aktiviteter. Gruppen tæller 44 personer, hovedsagelig af anden etnisk baggrund end dansk, der holder til og udøver kriminalitet i Sjælør-området i København.

Den Internationale Klub - Klubben kom først til politiets kendskab i 1996 og består nu af 23 personer, der er tilknyttet afdelinger i Aalborg og Esbjerg.

Black Cobra - Banden har en formaliseret struktur, hvor medlemmerne bærer synlige symboler for at markere deres tilhørsforhold.

Gruppen tæller samlet 57 personer i bl.a. Hundige, Roskilde, Kalundborg, Næstved og Kalundborg.

De har ifølge politiet en tæt kontakt til Bandidos, men derimod et stærkt modsætningsforhold til Bloodz i Hundige.

Bloodz - Den tidligere Borhan-gruppe, der holder til i Hundige og er steget i medlemstal til nu 22 medlemmer.

Gruppen har på grund af kamp om narkomarkedet ligget i konflikt med Black Cobra, og har i den forbindelse været involveret i voldelige konfrontationer.

http://www.berlingske.dk/article/20090318/bander/90318074/&page=1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar