onsdag, januari 7

Det blir också lite ironiskt när en webbplats som kartlägger dömda sexualbrottslingar, angriper Flashback

Citat:
Ursprungligen postat av BobWillis
Ärendet kanske drunknar i allt annat om O.G och hackande just nu så jag ställer frågan här:

Med anledning av O.Gs och Läderlasses utspel på sin sida:
http://kriminellt.com/news.php

Hur ser Flashbacks grundare och ägare på dessa allvarliga anklagelser?
Vad kommer man vidta för åtgärder för att få dem att förstå att Janne & hans glada nazistgäng inte är dem som ligger bakom detta?
*********************************************

-Om någon hackar O.G. och klockan tre på natten uppmärksammar detta på forumet, så är det inte konstigt om de blir sura. Främst för att att man blivit hackade, men också att uppgifterna spridits på nätet.

Så vem ska man angripa?

Man kan ju inte angripa de som gjort det, eftersom man uppenbarligen inte vet vilka det är. (Förutsatt att det inte är Jan Axelson och hans "nazister" som gjort det, vilket de på fullt allvar verkar tro).

Det blir svårt att angripa Megaupload.com där filerna sprids, och om de får bort filerna så kommer de troligtvis bara att dyka upp igen på en annan adress.

Forumet var först med nyheten, och även om andra medier uppmärksammat detta och även publicerat urval av innehållet samt även har direktlänkar till filerna där man kan ladda hem dem, så är Flashback en tacksammare måltavla.

Nyheten om hacket avslöjas på Flashback Forum:
https://www.flashback.info/showthread.php?t=819375

Nyheter24 publicerar urval av e-posten + direktlänk på sin webbplats:
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/103283-las-denho-acars-mail

Vad man inte riktigt verkar förstå är att intrånget hade hänt oavsett om filerna länkats från Flashback eller ej. Vad hade man gjort om man valt att lägga upp filerna på Piratebay istället för Megaupload, hade man valt att angripa Piratebay då också? Bra fråga.

Så hur påverker detta er användare? Inte alls. Inte mer än när någon blir sur för att man diskuterar Muhammed-bilder på forumet, eller när någon blir sur för att man diskuterar något annat som personen anser opassande.

Flashback vet inte vem som gjort intrånget, och några IP-nummer lämnar vi aldrig ut. All information på Flashbacks servrar är krypterad, och även om man fysiskt skulle beslagta alla servrar (hur de nu skulle lyckas med detta) så är det omöjligt att komma åt några uppgifter. Och vad ska man komma åt? Ett IP-nummer från en användare på forumet som postat ett inlägg? Samma IP lär man väl i så fall få fram från sin Internetleverantör där man blivit hackad.

Ärligt talat så ser jag inte riktigt syftet med att försöka framställa Flashback som syndabock, då uppgifterna är löjeväckande. Och vilka är nazisterna som hjälpt till att göra intrånget?

Det blir också lite ironiskt när en webbplats som kartlägger dömda sexualbrottslingar, angriper Flashback som just är den tidning som för tretton år sedan publicerade landets genom tiderna största kartläggning av våldtäktsmän. (Sammanlagt 64 personer publicerades med namn, bild, adress, personnumer, målsnummer osv). En artikel som Flashback senare fälldes för i en Tryckfrihetsrättegång. Året innan (1994) gjorde Flashback en kartlägning över personer som köper barnpornografi i Sverige.

Artikeln om Flashback har ingenting med sexualbrott och dömda brottslingar att göra, och det enda man gör är att minska trovärdigheten för Kriminellt.com.

Vill man dessutom publicera en bild på Jan Axelsson (som är ansvarig för intrånget enligt webbplatsen), så finns det en aktuellare bild i senaste numret av Filter. Istället för att länka till en nio år gammal bild från Aftonbladet.

admin

https://www.flashback.info/showpost.php?p=14482145&postcount=88

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar